Suba Róbert ezüstérmes

#szeged2017

Ezüstérmes lett Suba Róbert a parakenusok férfi KL1-es kategóriájában a szegedi Világkupán. Paralimpiai ezüstérmesünk szerint Riót idézte ez a verseny.

„Második hely, nagy szél, szinte minden megismétlődött, amit Rióban átéltem” – mesélte Suba Róbert, aki a francia Remy Boulle mögött a második helyen zárt, s mint bevallotta: igazán nem volt elégedett ezzel a második hellyel.

„Nagyon nem vagyok elégedett, mert keresem, az edzőimmel közösen keressük annak a módját, hogyan  lehetne javítanom. A legsérültebb kategóriában a szél hatványozottan hátráltat, instabillá teszi a hajót és nem tudom azokat a technikákat alkalmazni, amelyeket szoktam. A rajtom is gyenge volt. Persze amikor már van lendülete a hajónak, akkor képes vagyok stabil lenni és feljönni” – magyarázta a versenyző, akinek elsődleges célja, hogy az idei Európa-bajnokságon és a világbajnokságon nyújtson kiemelkedő eredményt.

„Ehhez alaposabb munkára van szükség és arra, hogy az edzőim megoldják a széllel kapcsolatos problémáimat. Azt hiszem, a rajtra kell helyezni a fő hangsúlyt. A moszkvai Európa-bajnokságon is megtapasztaltam, hogy a francia versenyző ebben jó, én pedig állóképességben, de orvosolni fogjuk a hibát” – tette hozzá Suba Róbert.

Tegnap a VL2-esek fináléjában Tóth Julianna a negyedik lett, míg ma a KL2-esek versenyében Varga Katalin az ötödik helyen zárt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók