Storcz Botond 5 aranyérmet vár – elköszönt a válogatott

Holnap utazik a felnőtt válogatott színe-java a kanadai sprintvilágbajnokság helyszínére. Storcz Botond csapata ebből az alkalomból jelképesen elbúcsúzott az újságíróktól a ma délutáni sajtótájékoztatón.

A szövetség elnöke, dr. Baráth Etele az eseményen külön üdvözölte azokat a fiatal versenyzőket, akik először vesznek részt felnőtt világbajnokságon és megköszönte a kiemelkedő szakmai munkáját annak a 16 edzőnek, akik egymással jól összedolgozva segítették a 32 magyar versenyző felkészülését.   

A szövetségi kapitányként világbajnoki „elsőbálozó” Storcz Botond a rendezvényen elmondta, hogy a tavalyi olimpiai óta alaposan megfiatalodott csapat is meg fog tudni felelni az elvárásoknak, és minden valószínűség szerint több számban is aranyérmes lesz.

„Tőlem mindenki azt kéri, hogy tippeljem meg, hány világbajnoki címet nyerünk Dartmouthban. Nem bújok ki a kérdés elől, a realitás, hogy 5 aranyérmet szerzünk, de titkon azért bízom benne, hogy engem is fognak meglepetések érni a világbajnokság alatt” – mondta a kapitány.

A sportolók részéről Kovács Katalin viszont nem bocsátkozott esélylatolgatásba. „Sosem szoktam a verseny előtt tippelni, de annyit mondhatok, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Pár hete kicsit még fáradtan mozogtunk, az utóbbi napokban azonban nagyon szépen futott alattunk a hajó” – mondta el a 23-szoros világbajnoknő.

„Én pont ellentétesen gondolkodom ebben a dologban, mint Kati. Mindig azzal hergelem magam, hogy úton-útfélen elmondom, minden számot meg akarok nyerni” – riposztozott a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa

Az 1000 és az 500 méteres számokban érdekelt versenyzők holnap reggel 8.20-kor indulnak el Ferihegyről a világbajnokság helyszínére, a 200-on induló sportolók pedig vasárnap utaznak!

Részletes híreket és háttér információkat a világbajnokságon induló csapatról, valamint a verseny ideje alatt folyamatosan frissített eredményeket a http://www.kajakkenusport.hu/vb2009/ oldalon olvashatnak!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók