Storcz Botond is az átevezők között

MOL Balaton-átevezés

A háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond is nekivág a tónak augusztus 12-én, a MOL Balaton-átevezésen. A 10,2 km-es távon saját K-1-es versenykajakjával áll rajthoz, ami egyáltalán nem szokásos jármű a magyar tengeren. A korábbi szövetségi kapitánnyal együtt már több mint 300 hajóegység nevezett be az eseményre.

„Nyerni megyek – mondja nevetve Storcz Botond, aki edzésben van, így jó formában várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség eseményét, a MOL Balaton-átevezést. – Nem tudom, hogy milyen mezőny lesz, de nyilvánvaló, hogy ez a rendezvény nem elsősorban a versengésről szól.  A Balatonon máskor tilos átevezni, nagyon jó, hogy erre most lesz lehetőség, mert a sportágban ez sokunk fantáziáját izgatta. A gyorsasági kajakokat ráadásul nem éppen ilyen vízfelületre tervezik, izgalmas, hogy mire megyek vele Fonyód és Badacsony között a nyílt vízen.”

A résztvevők a legkülönfélébb vízi járművekkel állnak augusztus 12-én a rajthoz. A túra- és versenykajakok és kenuk mellett sárkányhajók, SUP-ok, sit on top hajók és outriggerek is nekivágnak majd a kicsivel több, mint 10 kilométeres távnak. Az érdeklődés az esemény iránt minden várakozást felülmúl. 8 nappal a MOL Balaton-átevezés előtt már több mint 300 hajóegység nevezett be, ami 700 főt jelent.

„Tényleg sokan vágytak rá, hogy átevezhessenek a Balatonon és a saját hajójukból csodálhassák a badacsonyi dombokat – mondja az esemény technikai igazgatója, Vaskuti Máté. – Azt hiszem, hogy a lángosra épülő kampányunk is sokakat megszólított és a nyár végi időpont, a csúcsszezon vége is rengeteg embert vonz a tóhoz, valamint az átevezésre is.”

Online nevezést 2017. augusztus 11-én 12:00-ig lehet leadni a www.balatonatevezes.hu oldalon, de a verseny napján, déli tizenkettő óráig a rajt helyszínén, a fonyódi szabadstrandon is lehet még nevezni. A jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét közepén érkező hidegfront után szombaton szélcsendes, napos, 26 fokos idő várja az átevezőket, akiket a célban nyereményekkel és természetesen lángossal várnak a MOL Balaton-átevezés szervezői.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók