Solti László még mindig a föld felett jár

Ismét igazi kuriózummal szolgált a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az Aquaworld közönségének, hiszen ötödik alkalommal rendezte meg kajak ergométeres és medencés sárkányhajó versenyét a népszerű élményfürdőben. A párosban felnőtt maratoni világbajnok Solti László mindkét kajakos távon villogott.

A vesztes mosolya is tud őszinte lenni. Ezt láthattuk Dudás Miklós arcán, aki sorozatban négy győzelem után dobhatta sutba veretlenségét a férfi 200 méter fináléjában. A bakui Európa Játékok bajnokának mosolya tényleg szívből érkezett, hiszen csapattársai, Kerék László és Havasi Gergely verte őt meg a fináléban.

„Nem fogok könnycseppeket hullajtani, nagyon örülök a srácok sikerének, ez egy nagy játék volt mindannyiunk számára – mondta a finálé után Dudás Miklós, akinek edzőpartnere a győzelmet ezúttal bezsebelő Kerék László.

„Meglepett a sikerem, hiszen az előfutamokból csak a negyedik helyen jutottam be a döntőbe és nem gondoltam volna, hogy ilyen jól teljesítek. Az edzéseken is nagyon kedvelem az ergométert, ami jól tudja helyettesíteni számunkra a kardiomunkát” – magyarázta Kerék László, aki elsősorban 200 egyesre készül ebben a szezonban, de meglehet, csapattársával, Nagy Richárddal kipróbálja majd a párost is.

Teljes galéria megtekintése

A FÉMALK-BOMBA AVSE versenyzői egyébként hamarosan útnak indulnak három hetes dél-afrikai edzőtáborozásukra.

„Bár én nem vagyok oda a messzi utazásokért és a hosszú edzőtáborokért, mert inkább itthon érzem otthon magam, bízom benne, hogy eredményes lesz számunkra ez az időszak” – tette hozzá Dudás Miklós, aki Horváth Bence párjaként szeretne diadalmaskodni az idei olimpiai válogatókon.

Férfi 1000 méteren a győri maraton világbajnokságon Boros Adriánnal párosban felejthetetlen győzelmet arató Solti László lett a legjobb, aki elsőként teljesítette az 500 métert is, már a táv közepén behozhatatlan előnyre tett szert. Solti mögött Gere Bálint és Czompa Tibor végzett a második-harmadik helyen.

„A felkészülésemben most a gyorsasági szakágra helyezzük a hangsúlyt, az idén vagyok utolsó éves az U23-as korosztályban, de nem csak ott szeretnék jó eredményt elérni, hanem párosban az olimpiai válogatón is. A tavalyi maratoni sikerem hihetetlen jó érzéseket adott, és nem csak nekünk Adriánnal, hanem ahogy visszahallottam, rengeteg embernek a sportágban. Éppen ezért még most is három méterrel a föld felett járok. A motiváció tehát megvan erre az esztendőre is, szeretnék síkvízen is jó eredménnyel előrukkolni, majd ősszel jó lenne megvédeni a címünket Adriánnal” – mondta Solti László, akitől nem áll távol az ergométer, ezt bizonyította 200 méteren is, ugyanis a számára szinte teljesen idegen sprinttávon szintén a döntőbe került.

A hölgyek 500 méteres fináléjában tiszaújvárosi győzelem született, Kövér Krisztina diadalmaskodott Giczy Zsófia és Katona Lili előtt.

„Szerintem sokat jelent, ha az ember a téli időszakban ergométerezik, főként, ha tükör előtt teszi, mert így tudja gyakorolni és javítani a technikáját, ami aztán a vízen is kamatozik. Úgy érzem, sokat fejlődtem a télen, bízom benne, hogy ez a jövő heti vízre szállásnál is meglátszik majd” – mondta a főleg sárkányhajóval versenyző Kövér Krisztina, aki klubjában, a Tiszaújvárosnál heti négy alkalommal vesz részt ergométeres edzésen. Az ifjúságiak versenyében a fiúknál Czuffer Attila, míg a lányoknál Somodi Viktória szerezte meg az első helyet.

A sárkányhajósok mezőnyében a fináléban a GYVSE legyőzte a címvédő szegedi csapatot, míg a kisdöntőben a Dunai Sárkányok diadalmaskodtak a Tatai Hódy előtt.

„Fontosnak tartom ezt a rendezvényt, mert a versenyzők télen is össze tudják mérni erejüket a sportági mozgáshoz legközelebb eső műfajban. De a lényeg, hogy nem életre-halálra zajló harcok mennek, inkább közösségi élményt jelent ez, a téli felkészülés után egy kicsit együtt tudnak lenni a versenyzők” – mondta Storcz Botond, aki Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző társaságában maga is ergóra „pattant” egy élményverseny erejéig.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók