Érmet és sok tapasztalatot gyűjtöttek maratonistáink

Czéllai-Vörös Zsófiék az örvényes vízbe borulva is ezüstérmesek lettek az egyik leghosszabb és legnehezebb maratoni kajakversenyen Dél-Amerikában, míg Boros Adrián párjával ezúttal néhány másodperccel lemaradt a dobogóról, de jövőre visszatér, hogy versenybe szálljon a győzelemért.

Czéllai-Vörös Zsófia a vegyes párosoknál a második helyen zárta az argentin Gaston Marcos Figueroával a Rio Negro folyón nyolc napig tartó, több mint 300 kilométeres maraton versenyt.

„Nagyon jó hangulatú verseny volt – kezdte a beszámolót Czéllai-Vörös Zsófia. – Sajnos az első nap az első helyről a

cél előtt 300 méterrel beborultunk az örvényes vízben.

Nem tudtuk megtartani a hajót, és végig küzdöttünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt, de sajnos nem sikerült. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ez alatt a verseny alatt is, ami biztos, hogy jó hatással lesz a szezonra, és a további pályafutásomat tekintve is.”

A magyar versenyzőnő kiemelte, hogy az ilyen versenyeken olyan tapasztalatot és élményt szerez, amilyet Magyarországon vagy edzés alatt nem él át, ezért is tartja fontosnak, hogy ehhez hasonló viadalokon elinduljon. Ez volt számára az idei év első állomása, a következő pedig Amszterdamban lesz áprilisban.

„Addig alapozunk, és edzünk a szezonra, de szeretnék még több külföldi versenyen is elindulni” – zárta Czéllai-Vörös Zsófia.

Boros Adrián az ugyancsak argentin Julian Alganarazzal a férfi párosoknál és az összetettben is a negyedikként ért célba. Nekik sem volt szerencséjük, de a maratoni versenyeken nem elég csak a leggyorsabban kajakozni.

„Nagyon élveztem, annak ellenére is, hogy csak negyedikek lettünk, szerintem az eredmény nem tükrözi azt, hogy valójában hova tartozunk ebben a mezőnyben. Az ötödik napnak az első helyről vágtunk neki az összetettben, de nagyon rossz rendszerben volt az indítás. Egymás után indítottak bennünket, nem hagytak elég időt a hajók között, így annak volt a legjobb, aki alapból az összetettben mondjuk a negyedik-ötödik helyen állt, így az ötödik nap a negyedik helyezett felugrott az elsőre, és a végén meg is nyerte a versenyt. Sajnálom, mert szerettünk volna az első két hely valamelyikén végezni,

de nem lehet mindig nyerni”

– mondta Boros Adrián.

A világbajnok magyar kajakos hozzátette, hogy szerinte nem volt még ilyen szoros és változatos verseny itt, a Rio Negro folyón, a több mint 300 kilométer megtétele után is csupán néhány másodperc döntött az első négy helyezett között.

„Jövőre is kaptunk meghívást, úgyhogy valószínűnek tartom, hogy vissza fogok jönni ide, és újra versenybe fogok szállni a győzelemért” – mondta Boros Adrián, aki a verseny után ugyancsak itthon készül a szezonra.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók