Sok arany várható délután

hajrá

Csaknem teljes létszámmal vehet részt a magyar csapat a szombat délutáni döntőkön, miután szombat délelőtt 38 egységből 36 teljesítette a fináléhoz szükséges szintet az Olimpiai Reménységek Versenyén. A fiatal magyar kajak-kenusok a leghosszabb, 1000 méteres táv számaiban még a péntekinél is jobban szerepeltek eddig.

Szombat reggel kifogástalan időjárási körülmények között az Olimpiai Reménységek Versenyén megkezdődtek az 1000 méteres számok előfutamai. A péntek délelőtti programhoz hasonlóan ismét több egységnek lehetősége nyílt arra, hogy – a középfutamokat kihagyva – egyenesen a döntőbe jusson, ami 17 magyar hajónak sikerült is. Közöttük volt Molnár Csenge is, aki a 2001-esek között a kenu egyesek és a párosok 1000 méteres távján is egyenes ágon kvalifikálta magát a fináléba. A legfiatalabb korosztály tehetsége előfutamában az egy évvel idősebb lányoknál is jobb időt produkált.

„A taktikám az volt, hogy kihozzam magamból a legtöbbet és négy egyforma 250-et menjek.” – mondta az EDF Démász Szeged versenyzője.

A középfutamokban tovább folytatódott a magyar sikerek sorozata. A lányok száz százalékosan zárták a délelőttöt, vagyis minden női számban két magyar egység száll harcba az éremért. A fiúknál sem lehetett panasz a mutatott formára, mindössze ketten nem állhatnak rajthoz délután, de így is mind a huszonkettő délutáni döntőben lesz magyar egység. Kós Tibor Benedek a 2000-es korosztályban kajak egyesben elő- és középfutamát is az első helyen zárta a leghosszabb távon, és több mint öt másodpercet vert a másodikként célba érkező szerb vetélytársára.

„Nagyon jó volt. Sikerült megcsinálni azt a pályát, amit begyakoroltunk otthon is. Jó érzés volt megverni a szerbet, aki 200-on megvert engem.” – nyilatkozta a Szarvas ifjú sportolója.

A délelőtti versenyek után elmondható, hogy valamennyi szombati döntőben lesz magyar hajó a rajtgépnél. Szegeden ma délután jó eséllyel számos éremmel bővül majd a magyar csapat kollekciója. A sort Varga Ádám kezdheti meg, aki fél 4-től lapátol majd a legidősebb kajak egyesek döntőjében.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók