Sikerült hozni a tengerpart érzést

Kiváló hangulatban zajlott le a hétvégén az első alkalommal megrendezett Harbour Summit a balatonlellei strandon.

Több távon, sprint (600 méter) és hosszútávú (3 kilométer) versenyen, valamint váltóban is kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvűek a különös rendezvényen, amelyen SUP-on és surfkajakban mérhették össze tudásukat. A rajt és a cél is a parton volt, tehát a homokos partról kellett befutni a vízbe, ezzel egyfajta tengeri hangulatot próbáltak varázsolni a szervezők a Balatonra.

„Mondhatom, hogy sikerült hozni ezt a tengerparti fílinget – kezdte Foltán Lászó szabadidő-szakágvezető. – A balatonlellei homokos strand tökéletes volt erre a versenyre. Ott volt több mint kétezer ember, vittünk SUP-ot és surfkajakot is, amiket kipróbálhattak, és nagyon nagy sikerük volt. Rengetegen jöttek oda, fiatalok, idősek, volt egy kismama is, de pont ott táborozott egy gyerek focicsapat, ők is kipróbálták, és többen közülük közölték, hogy

inkább kajakozni szeretnének.

Voltak, akik miután visszajöttek a partra, mondták, hogy vesznek majd maguknak egy deszkát vagy egy kajakot. Ezekből a visszajelzésekből abszolút az jött le, hogy elértük a célunkat, megismertettük az emberekkel, és közelebb hoztuk hozzájuk a világszerte már nagyon népszerű SUP-ot és surfkajakot.”

Maga a verseny nem hozott meglepetést, a surfkajakosoknál a rövidebb és a hosszabb távon is a többszörös világ- és Európa-bajnok korábbi kajakos, Hegedüs Róbert, a SUP-osoknál pedig szintén mindkét versenyen a maraton világbajnok kenus, Kövér Márton győzött. A nőknél a szintén egykoron kajakban világbajnoki címig jutó Rasztotzky Eszter nyert mindkét távon SUP-ban, míg surfkajakban a rövidebb távon Nagy Zsuzsa, a hosszabbon Pálmafy Mariann diadalmaskodott.

„Szinte csak pozitív visszajelzést kaptam a versenyzőkről is, imádták az egészet, a körítést, mindent. Nagyon látványos volt a verseny,

a parton a homokkal többeknek meggyűlt a bajuk.

A férfiak egyik versenye is így dőlt el a végén, Hegedüs Robi úgy tudott nyerni, hogy legnagyobb ellenfele a végén elesett” – mondta Foltán László, aki leszögezte: a nagy sikerre való tekintettel mindent megtesznek annak érdekében, hogy jövőre is megrendezzék a Harbour Summit versenyt.

A látványos hétvégi eseményről további képeket Facebook-oldalunkon, ide kattintva nézegethet.

Ilyen volt a rajt:

Lesz még az idén egy hasonló verseny a szabadidősportok felé tudatosan nyitó Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezésében: augusztus 31-én a Demizson Race, amely egyfajta duatlon, hiszen SUP-on és futva kell teljesíteni a távot a festői szépségű Tokajban. A Facebook-esemény ide kattintva található.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók