Sikeres volt a szakmai konferencia Nagyrécsén

A Magyar Kajak-kenu Szövetség az elmúlt hétvégén Nagyrécsén rendezte meg szakmai konferenciáját. A két napos rendezvényen több mint 210 edző, szakember volt jelen.

Konferencia
Hír

Ismét nagy sikerrel zárult az MKKSZ által rendezett szakmai konferencia, amelyre ezúttal is szép számban érkeztek edzők. Faludy András, a szövetség szakmai alelnöke szerint a két nap során sok témát érintettek az előadók, és hasznos információk birtokában távozhattak a szakemberek.

„A dietetikai előadástól kezdve az olimpiai döntők taktikai elemzésén át a légzésszabályozásig sok érdekes téma terítékre került – mesélte Faludy András. – Tihanyi András dietetikus a helyes táplálkozás szükségszerűségéről beszélt, a riói taktikák kapcsán a kenus szakágról Hüttner Csaba, a női kajakról Storcz Botond, a férfi kajakról jómagam tartottam előadást. Baki Dániel sportpszichológiai kérdésekkel foglalkozott, míg Csáky László két edző, Jámbor Attila és Kása Ferenc bevonásával ismét megtartotta interaktív programját, amelyen az utánpótlás korosztállyal kapcsolatos kérdéseket érintették.”

A 2017-es idényről is szó esett Nagyrécsén, Kovács Tamás, az utánpótlás szakág koordinátora a jövő évi versenynaptár tervezetet mutatta be, Schmidt Gábor főtitkár a szövetség szervezeti átalakulásáról és az elkövetkező olimpiai ciklus változásairól beszélt, míg Csabai Edvin szakmai igazgató az elmúlt négy év fejlődéseit mutatta meg: a rossz demográfiai mutatók ellenére klub- és versenyzői létszámban is folyamatosan nő a sportág bázisa. A szakmai igazgató szót ejtett az edzőképzés átalakításáról, s arról, hogy a Testnevelési Egyetemen újraindul a normál szakedző képzés.

Érdekesség, hogy a szakmai konferencián jelen volt honosított szlalom kajakosunk, Marcel Potocny is, aki a szakág utánpótlás neveléséről tartott előadást.

„Marcel beszélt arról, Szlovákiában hogyan készülnek a gyerekek, a szakág valójában erősen kötődik a síkvizes felkészüléshez, hiszen a fiatalok csak 15-16 éves korukban kerülnek vadvízre. Ha a szakág fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseink megvalósulnak, akkor hamarosan, nyolc vagy akár négy év múlva is lehetnek olimpiai reményeink ebben a sportágban – tette hozzá Faludy András.