Évadzáró

Sikeres évet zárt a Szekszárdi Kajak-Kenu SE

1440
Pénteken megtartotta hagyományos évértékelőjét a Szekszárdi Kajak-Kenu SE, amelyen beszámoltak a 2016-os év sikereiről és felvázolták az idei esztendő terveit is.

Az esemény helyszínéül ezúttal is a Fritz Pincészet szolgált, az egyesület sportolói és vezetői, valamint a szponzorok ezúttal is megtöltötték a rendezvénytermet. Az évadzáróra elfogadta a meghívást Hüttner Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. A tisztséget 2016 óta betöltő korábbi négyszeres világbajnok és Európa-bajnok kenus köszöntőjében kiemelte, nagy örömére szolgál, hogy ennyi fiatalt foglalkoztat a szekszárdi egyesület, s megemeli a kalapját az elmúlt évben nyújtott kimagasló eredményeik miatt. Hozzátette, bízik abban, hogy néhány, most még fiatal tehetség a 2020-as tokiói olimpián, vagy a 2024-es – akár budapesti – ötkarikás játékokon képviselheti a klubot.

A kapitány után Jámbor Attila, az egyesület igazgatója vette át a szót, aki a tavalyi év edzéslátogatottságáról számolt be. Ebből kiderült, hogy az “újonc” korcsoport kivételével valamennyi csoportnak közel 300 vagy azt meghaladó lehetőséget teremtett meg a klub, s a többsége élt is annak nagy részével. Ezt követően a 2016-os versenyeké volt a főszerep. Jámbor Attila kiemelte, szinte minden hétvégére esett egy-egy verseny, így összesen 14 hazai, valamint négy nemzetközi megmérettetésen vettek részt az egyesület sportolói. Utóbbi kategóriából először a maratoni Európa-bajnokságra került sor, amelyet júliusban rendeztek a spanyolországi Pontevedrában. A kontinensviadalról Nagy Viktória egyesben arany-, párosban Korsós Zsófiával szintén aranyérmet, Balogh Zsófia pedig ezüstérmet szerzett 18 kilométeren. A brandenburgi világbajnokságról sem tértek haza üres kézzel a szekszárdi versenyzők, Nagy a paksi Pupp Noémi mögött második helyen lapátolt be a célba, párosban pedig nem talált legyőzőre Korsóssal az oldalán. Ugyancsak szeptemberben rendezték az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyet egy arannyal és több értékes helyezéssel zárta az SZKKSE. A szegedi megmérettetéssel egy időben tartották Pozsonyban a Hargasov Memorial nemzetközi pénzdíjas versenyt, ahol Korsós Zsófia bizonyult a legjobbnak.

A Szekszárdi KKSE a Tolna Megyei Önkormányzattal és Szekszárd városával konzorciumban szeretné fejleszteni a fadd-dombori edzőtábor infrastruktúráját. Fehérvári Tamás, a közgyűlés elnöke elmondta, tavasszal veszi kezdetét az elbírálás, s az egymilliárdos TOP-pályázat egy részéből szeretnék korszerűsíteni a vízi bázist. Dr. Haag Éva, Szekszárd város alpolgármestere kifejtette: a megyeszékhely a tábor megközelítésében, úgy mint az út, illetve a parkoló kialakításában, valamint eszközbeszerzésben (csónakok, evezők, mellények) tud segítségére lenni az egyesületnek.

Forrás: Tolnai Népújság