Serdülőink taroltak az ORV-n

Közel ötven érmet szereztek a magyarok Pozsonyban, az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyre a világ minden tájáról, 36 országból érkeztek a legjobb serdülő korú kajak-kenusok.

Szombaton az 500 méteres versenyszámokat rendezték meg, ezekben hat arany-, nyolc ezüst- és öt bronzérem jutott a magyaroknak. Kettős győzelem született a két K-1-es számban a lányoknál. A 16 évesek között Zupkó Vanda győzött Rugási Csilla előtt:

A 17 évesek között pedig Máró Anna nyert, megelőzve Maricza Zsuzsannát.

Ugyancsak aranyérmes a lányok K-2-es versenyében a 15-16 éveseknél a Dráviczki Dóra, Maricza Zsuzsanna egység:

A 17 éveseknél a Boldis Csenge, Angyal Villő kettős nyert, ugyanitt a Máró Anna, Márton Tünde hajóegység harmadikként zárt.

Szintén győzelmet ünnepelhetett a Gönczöl Laura, Opavszky Réka kenu páros a 15-16 éveseknél:

Ezüstérmet gyűjtött be szombaton Tamási Zsombor (K-1), Kurucz Levente (K-1), Panyik Zsombor (K-1 ), Nemes Réka (K-1) és Böszörményi Bendegúz (C-1), továbbá bronzérmet nyert Kiskó Réka (K-1), Győry Ivett (C-1) és Gyányi Levente (C-1).

A vasárnapi 200-as döntőkben – ahogy mondani szokás – folytatódott a magyar éremeső: öt arany-, öt ezüst- és öt bronzérem landolt a zsákban.

Újabb aranyérmet nyert Máró Anna (K-1), a Kulcsár Csenge, Fülöp Fatime (K-2), a Gönczöl Laura, Opavszky Réka (C-2), a Kurucz Levente, Tótpeti Attila (K-2) és a Dráviczki Dóra, Maricza Zsuzsanna (K-2) kettős.

Ezüstérmes lett a sprinttávon a Szellák Szabina, Ujfalvi Laura (K-2) és a Kurdi Csongor, Takács Zsigmond (K-2) egység, valamint Kiskó Réka a kajakos lányok között.

Bronzéremmel zárta a vasárnapot egyesben Zupkó Vanda (K-1), Horányi Dóra (C-1) és Seres Fanni (C-1), valamint Horányi Dóra és Seres Fanni párosban is a dobogóra tudott állni, akárcsak a Máró Anna, Márton Tünde (K-2) kettős.

„Nagyon jól sikerült a verseny, kiválóan szerepeltek a gyerekek – kezdte az értékelést Makrai Csaba szövetségi edző. – A 17 évesek közül néhány meghatározó versenyzőnk hiányzott, de az őket helyettesítők is remekül helytálltak. Külön öröm, hogy a fiú kenusok is több kiemelkedő eredményt elértek. Az ORV megmutatta, hogy

minden korosztályban ott vagyunk a legjobbak között,

főleg a számunkra nagyon fontos 500 és 1000 méteres távokon.”

Összességében 16 arany-, 17 ezüst- és 15 bronzérmet nyertek a magyar fiatalok az Olimpiai Reménységek Versenyén, amely gyakorlatilag a serdülő korosztály legnagyobb világversenye. Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel a magyar csapat az éremtáblázat élén végzett, és megnyerte a pontversenyt is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók