Sárkányok, kacsák, víziparádé

Sárkányhajók, kajakok és kenuk voltak a „felvezetői” a vasárnapi Kacsafutamnak, amelyre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség látványos víziparádét szervezett. Az eseményen rengeteg kajakos és kenus vonult fel a Dunán, valamint 30 sárkányhajó vívott bemutatóversenyt a rakparton összegyűlt több ezer érdeklődő szeme láttára.

Két helyszínről, az UTE Tímár utcai vízitelepéről, valamint az Újpesti-öbölből érkezett a vízi „konvoj”, válogatott kajakosok, kenusok, hobbi sárkányhajósok, kicsik és nagyok ragadtak lapátot vasárnap délután egy jó hangulatú víziparádé keretében, hogy a Kacsafutam felvezetőjeként megmutassák a sportág erejét, a kajak-kenu sport szépségét.

A válogatott tagjai az UTE Tímár utcai telepén gyülekeztek, olimpiai és világbajnokok öltötték magukra a Kacsafutam sárga pólóját, és izgatottan várták, hogy Csabai Edvin kihirdesse az egységeket, amelyek illusztris kormányosokat kaptak: a felnőtt csapatot Storcz Botond vezetőedző, az U23-asokat Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző kormányozta, de példának okáért új szerepkörben tűnt fel a győriek sprintere, Nagy Péter, aki szintén egy utánpótlás hajót vezényelt a vízen.

„Ez egy játékos összecsapás lesz, nem kell óvást benyújtani azért, ha valaki elhagyja a pályát” – viccelődött Csabai Edvin az eligazításnál, amit – miután megtudta, hogy Storcz Botond kormányozza az egységét – megfejelt egy beszólással a világbajnoki bronzérmes Molnár Péter is.

„Rendben, óvni nem lehet, de átigazolásra van lehetőség?”

Hogy a szakmai igazgató és Molnár Péter már jó előre sejtett valamit?

Szinte biztosra vehető!

A fent említett két kiváló kormányos, Hüttner és Storcz egysége nagy derültséget okozva összetalálkozott a pályán, de nem csak ezért győzött a serdülő válogatott sárkányhajója.

„Szép volt Hüti!” – gratuláltak az egykori világbajnok kenusnak többen is, akinek mentségére szóljon, hogy menet közben problémája adódott a kormánylapáttal.

És hogy kiket láthattunk felvonulni ezen a jó hangulatú eseményen?

Itt volt az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki fiát, Gergőt is elhozta, eljött a világbajnok Kárász Anna (ő testvérét is delegálta a hajóba), Hérics Dávid, Medveczky Erika, Tóth Dávid, Vass András, Boros Gergely, Molnár Péter, Nádas Bence, Czeiner Benjamin, Csontos Csaba, sőt két edző, Hüvös Viktor és Pál Zoltán is lapátolt, míg a dobot az olimpiai ezüstérmes Szabó Szilvia „kezelte”.

A gumikacsák csatája is eredményesen zárult (bár több „versenyző” is meglógott, a futam után néhány órával is lelkesen szedegették a Duna-parton sétálók a kacsákat), az első száz kacsa sorszáma már megtalálható a www.kacsafutam.hu oldalon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók