Sárkányok küzdelme Auronzóban

Csütörtöktől vasárnapig a festői szépségű Auronzo di Cadoréban randevúznak a kontinens legjobb sárkányhajós egységei, hiszen ezen a hétvégén rendezik meg a Nemzetközi és Klub Európa-bajnokságot. A magyarok közel 250 versenyzővel szerepelnek az eseményen.

Az 500 méteres viadalokkal elkezdődik csütörtökön a nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság az olaszországi Auronzo di Cadoréban. Az első napi távra külön felkészülést jelentett a sárkányhajó magyar bajnokság legutóbbi fordulója, Szegeden ugyanis a hagyományos bajnoki távoktól eltérően 500 méteren is megmérkőzhettek egymással az egységek.

A legtöbb indulást a nagy rutinnal rendelkező Römi csapatok nyerték el, de a kontinensviadalon rajthoz áll majd a győri, a tatai és a nagykanizsai csapatokból verbuválódott Megamix, a Szeged, valamint az Óbudai Sárkányok hajója is.

„A nemzeti csapatban 190 versenyző vesz részt, a klubcsapatok tagjaival összességében 250 versenyzőnk áll rajthoz ezen az Európa-bajnokságon – mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág szakmai koordinátora. – Tíz ország több mint ezerötszáz versenyzője indul ezen az eseményen, amely valójában az első ilyen jellegű Európa-bajnokság. A helyszín egyébként varázslatos, hegyekkel körbe véve a felduzzasztott Auronzo tavon tudnak megmérkőzni majd az egységek. Mivel 1800 méter magasan vagyunk, így nyilván a szokásosnál is fárasztóbb versenyeknek nézünk elébe, de bízom benne, hogy csapataink a szokásos magas színvonalon teljesítenek, és sok-sok éremmel tudunk majd hazatérni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók