Sárkányhajóban is “utazott” az EYOF-láng

EYOF

Péntek este az Olimpia Éjszakáján megérkezett Budapestre az EYOF-láng. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, valamint a július 23-án kezdődő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon induló kajakos, Szellák Szabina a Hősök teréről az Újpesti-öbölbe vitte a lángot, amelyet sportágunk képviselői, olimpiai és világbajnokokkal, színészekkel közösen sárkányhajókkal vittek végig a Dunán.

Minden évben hagyomány, hogy június 23-án szerte a világon megünneplik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megalakulását. Magyarországon a Hősök terén megrendezett Olimpia Éjszakáján 15 sportágat lehetett kipróbálni az érdeklődők számára, köztük a kajakozást, kenuzást, sárkányhajózást is a városligeti Csónakázó tavon.

Az esemény különlegességeként a Hősök terére érkezett meg az EYOF-láng, amelyet a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a versenyen induló Szellák Szabina vitt el az Újpesti-öbölbe, ahol a Kolonics György Alapítvány szervezésében egy hangulatos sárkányhajó felvonulás vette kezdetét, sportágunk kiválóságai, több olimpiai és világbajnokkal, színészekkel, sportvezetőkkel, politikusokkal kiegészülve sárkányhajóztatták meg a Dunán az EYOF-lángot, amelyet a Lágymányosi öbölig vittek.

Az eseményen jelen volt olimpiai bajnok öttusázónk, Fábián László, az EYOF csapat vezetője, Révész Máriusz kormánybiztos, Udvaros Dorottya színművésznő és Pindroch Csaba színművész. A sportolók között köszönthettük a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriellát és Kammerer Zoltánt, a kétszeres ötkarikás győztesek közül a kajakozó Kőbán Ritát, a vízilabdázó Gergely Istvánt és az öttusázó Martinek Jánost, valamint az olimpiai ezüstérmes, „fehéraranyos” párbajtőrözőt, Imre Gézát is. Az EYOF-lángot szállító hajóban edzőikkel közösen foglaltak helyet a győri versenyen részvevő magyar kajakosok és kenusok is, akik kézről-kézre adták a fáklyát.

„Ez az a pillanat, ami nagyon meghatározó tud lenni egy fiatal versenyző életében, látszott rajtuk a meghatottság, és hogy megérezték milyen fontos jelentősége lesz júliusi szereplésüknek – mondta Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány elnöke. – Huszonkét sárkányhajóval mentünk végig a Dunán péntek éjszaka, tizenöt klub képviseltette magát, nagyon hangulatos, szép perceket élhettünk meg így együtt az Olimpiai Éjszakáján.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók