Sárkányhajó: világbajnokság után, Világjátékok előtt

A szeptember végén rendezett sárkányhajó világbajnokságról sportolóink a három arany mellé két ezüstérmet is nyertek, ezzel biztos résztvevői a 2009-es, tajvani Világjátékoknak. Poznanban a 200, 1000 és 2000 méteres vegyes összeállítású számban is hazánk lányai-fiai bizonyultak a leggyorsabbnak.

Eredményes csapat, kiváló hangulat és sok-sok élmény jellemezte a múlt hétvégi vb-t. Egy jól összeszokott, baráti társaságba keveredtem, ahol nem voltak ellentétek, igazi egységként viselkedett mindenki. Szervezési gondok azonban akadtak, de ez a lengyelek számlájára írható. Az idővel és a szállással szerencsénk volt, megkönnyítette a helyzetet, hogy a pálya mellett laktunk, nem kellett külön utazgatni a versenyek között – mondta Vaskuti Máté, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai referense.

 Sárkányhajósaink az első nap egy tizeddel értek be az ellenfelek előtt 1000 méteren, 500-on pedig kéttizedes hátránnyal szorultak a dobogó második fokára. Vasárnap két aranynak is örülhettünk, magabiztos győzelem született 200 és 2000 méteren is. A második ezüstöt a férfiak 2000 méteres számában szereztük, ahol szintén a vegyes csapattal indultak a magyarok.

Ilyen felkészülés mellett fantasztikus eredményeket értünk el, nagyon elégedett vagyok a versenyzőkkel. Egy edzést se tudtunk úgy megcsinálni, ahogy aztán Poznanban rajthoz álltunk, egyszer sem volt meg a teljes együttes, mindenki más-más viadalra készült. Ennek ellenére a győzelmek megmutatták, hogy igazi profik ülnek a sárkányhajóban, a Világjátékok azonban komolyabb felkészülést igényel– mondta Reményi Péter szakágvezető.

 

Jegyzőkönyv

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók