Rotyogó bográcsok, hatalmas mezőnyök

Óriási mezőny és látványos csaták jellemezték a hétvégi sukorói gyermek, kölyök és serdülő országos bajnokság, egyben Kolonics György emlékverseny küzdelmeit. A bajnokság, amelyen több olimpiai bajnok is tiszteletét tette, igazi ünnepe volt a sportágnak.

A program sűrű volt, a vihart nem lehetett kikerülni, mégis hihetetlen jó hangulatban zajlott a hétvégi utánpótlás bajnokság, amelyen több mint hetven egyesület versenyzői szálltak vízre. Pénteken és szombaton a serdülők, szombaton és vasárnap a kölyök korosztály versenyzett, és a legutolsó napon szálltak vízre a gyermek korosztály képviselői.

„Nagyon sok nevezés érkezett a versenyre, jó volt látni, hogy mekkora utánpótlás bázisa van a sportágnak. És a fiatalok igen komolyan vették ezt a viadalt, hiszen a serdülőknél több szám is válogató volt az ORV-re, sőt, itt lehetett megszerezni a 2016-os válogatott kerettagságot a kölyök és a serdülő korcsoportban. A versenyen egyébként több olimpiai bajnok is megjelent, Dónusz Éva, Vereckei Ákos, Storcz Botond és Fidel László is megtekintette a fiatalok küzdelmeit és érmeket is adtak át, ami nagyon inspiráló volt a gyerekek számára” – mondta Kovács Tamás.

„A verseny után elővettem a kislányom, Sára számára azokat a képeket, amelyek 13 éves koromban a sukorói bajnokságon készültek. Egyáltalán nem volt ekkora mezőny, ilyen nyüzsgés a pályán és a vízparton – mesélte Dónusz Éva. – A szülők és a gyerekek igazi dzsemborit csinálnak ezekből a hétvégékből, péntektől vasárnapig rotyog a bogrács a vízparton, mindenki jókedvű, feldobott, tényleg nagyon jó hangulata van ezeknek a versenyeknek. Engem személy szerint a váltók nyűgöznek le, volt olyan kétszáz méteres váltó, amiben nyolc futamot rendeztek, és mivel minden futam döntőnek minősül, nagyon sok gyerek távozhatott éremmel a nyakában.”

A gyerekek egyébként az MKKSZ új, nagy kivetítőjén egész hétvégén élőben nézhették ifjúsági és U23-as versenyzőink világbajnoki küzdelmeit, a példaképek fantasztikus eredményeit!

Ezen a hétvégén osztották ki a diákolimpián és a bajnokságon összesítésben legjobb eredményt elérő versenyzőknek a WebEye piros hajókat is. C-1-ben a paksi Hodován Dávid, K-1-ben a szintén paksi Vajda Bence Ferenc, női K-1-ben a tiszaújvárosi Kovács Mirtill kapta a sporteszközt, míg a Hódynak köszönhetően női C-1-ben a pécsiek versenyzője Szigeti Virág vehetett át egy kenut.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is átadták a két esztendővel ezelőtt tragikus balesetben elhunyt Csernák Orsolyáról elnevezett vándorserleget, amelyet Biben Karina Klaudia kapott.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók