Roadshow és hendikepes verseny Győrben

Május 6-án a hagyományoknak megfelelően Győrből rajtol el a sárkányhajó Roadshow. A nap során a szervezők a gyorsasági kajakosok és kenusok számára 2000 és egy hendikepes 4000 méteres versenyt is rendeznek.

Igazi dzsembori hangulat vár azokra, akik szombaton kilátogatnak a Mosoni-Dunára, hiszen az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Graboplast Győri VSE szervezésében Győrből rajtol el a sárkányhajó Roadshow. A „Friss sárkányok” nevezhetnek a cégek és a települések versenyébe is, a Sulisárkányok pedig három kategóriában (általános iskolások, középiskolások, valamint főiskolások és egyetemisták) mérkőzhetnek meg egymással.  Számukra fontos, hogy a hajóban maximum 12 fiú ülhet, és a két fiatalabb korosztályban legalább egy, de legfeljebb kettő felnőttnek is a csapatban kell lennie.

A sárkányhajó verseny mellet a gyorsasági versenyzőket is megmozgatják a szervezők. A győri évadnyitón öt egyesület legjobbjai vesznek részt, az utánpótlás korosztály 2000 méteren mérheti fel tudását, s különlegességként lebonyolításra kerül egy 4000 méteres hendikepes verseny is.

„Újdonság a hendikepes verseny, amelyen közel száz versenyző indulására számítunk – mondta Kadler Viktor, a győriek edzője. – Ezt a fajta lebonyolítást Belgiumban láttuk, a lassabb hajóegységek elől, majd a jobbak különböző időhátrányokban rajtolnak el, s reményeink szerint így egy látványos befutóra nyílik majd lehetőség.”

A sárkányhajó Roadshow állomásai. Május 6.: Győr. Június 3.: Nagykanizsa és Balatonfüred. Június 24.: Tokaj. Július 29.: Ráckeve

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók