Mégse

Régiós továbbképzés volt Pakson

Régiós továbbképzést tartott az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország régió vezetése, amelyen 15 egyesületből 40 szakember vett részt. Boros Gergely, régiós koordinátor a térség idei és jövőbeni feladatairól is beszélt honlapunknak.

Hír

Régiós továbbképzésen, szakmai workshopon vehettek részt az Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország egyesületei, 15 klubból 40 szakember volt kíváncsi a sportággal kapcsolatos kérdésekre és előadásokra. A paksi Forráspont Energiaházban megtartott találkozón elsőként Komka Zsolt az életkori fejlettségről és fejleszthetőségről tartott előadást, majd Répási Eszter dietetikus a sporttáplálkozásról beszélt az egybegyűlteknek, Kalmár Hajnalka és Kabarcz Zoltán pedig a Nyerő hármasról, azaz a sportoló-edző-szülő kapcsolatáról adott tájékoztatást. Ifjabb Foltán László a 2018-as Vízi Vándortábor előkészületeiről, Vaskuti István pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség normatív támogatási lehetőségeiről beszélt.

„Ez volt az első ilyen jellegű workshop a régióban, de télen és kora tavasszal is tartunk majd hasonló rendezvényeket. Nagy öröm volt számunkra, hogy jelentős volt az érdeklődés, a részvevők rengeteg kérdést tettek fel az előadásokat követően – mondta Boros Gergely, aki a régió életébe is bepillantást adott. – Az idei Dunaferr Kupán már régiós bajnokot avattunk, idén még szeretnénk egy régiós fizikai felmérőt rendezni, a régiós kölyök válogatott számára pedig egy futótábort. A jövőben több edzőtábort tervezünk, és szeretnénk életre hívni egy olyan versenysorozatot is, amely még jobban összekovácsolja a térségbe tartozó egyesületeket és versenyzőket.”

Érdekesség még, hogy az eseményen részt vett Bölcske és Kalocsa képviselője. Ők a Bejárható Magyarország programon belül létrejövő vízitúrahálózat egy-egy megállóhelyének képviseletében voltak jelen.

Megvan a vb-re és Eb-re utazó keret

A hétvégi szolnoki válogatót követően Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány előterjesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a magyar válogatott keret névsorát a soron következő korosztályos világversenyekre.

Hír

Az első ilyen világversenyt, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot az olaszországi Auronzóban rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Az év fő versenye, a világbajnokság július 26. és 29. között lesz Plovdivban. Az Eb-n még nem, de itt már elindul Takács Tamara is. A még mindig csak 21 éves kajakos, aki már a felnőttek között is világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, 500 és 1000 egyesben áll rajthoz Bulgáriában.

A magyar válogatott kerete a vb-re:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége részéről elfogadásra került a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar keret is.

A maraton Eb-re utazó csapat:

 

„Hazánk bevon bennünket saját bűvkörébe”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt heti megnyitóünnepségen úgy fogalmazott, hogy a Tokaji Vízitúra Központ és egyben a felső-tiszai vízitúra útvonal átadása valójában a hazaszeretetről szól…

vízitúra Központ - átadóünnepség
Hír

„Olyan programnak az első fázisát zárjuk le és nyitunk kaput a program következő részei irányába, amelyek természetes módon teszik megélhetővé, elérhetővé a hazaszeretetet és azokat az embereket is behozzák a nemzeti közösségbe, akik sosem gondoltak arra, hogy ők egy nemzeti közösséghez tartoznak. És ez nagy dolog. Ezt hívjuk mindennapi hazaszeretetnek és szerintem az, ami történik velünk, az az, hogy hazánk bevon most bennünket a saját bűvkörébe.”