Rajtol a Nagy Hideg-hegy Futás

Több mint ezren jelezték részvételi szándékukat a szombati Nagy Hideg-hegy Futásra, amelyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervez.

Királyrétről indul a 7,5 kilométeres futás, amely hagyományosan megnyitja a téli felkészülést a kajak-kenusok számára.

„Nincs is igazi verseny ebben, nem az a lényeg, hogy ki ér fel elsőként, hanem, hogy mindenki teljesítse a távot – kezdte Weisz Róbert maraton szakágvezető, a verseny egyik szervezője az InfoRádióban. – Közösen megmozdul ilyenkor a sportág, az ország minden szegletéből jönnek versenyzők, edzők, és ez egy jó alkalom arra is, hogy az előző szezon után, a téli felkészülés előtt beszélgessenek egyet a sportág képviselői. A gyorsasági versenyzők közül Kammerer Zoltán minden évben eljön, valószínűleg elindul Kopasz Bálint is, aki

korábban már nyerte meg ezt a versenyt,

de a maratonversenyzők színe-java is ott lesz, például Boros Adrián is minden évben rajthoz áll.”

Minden célba érkező résztvevő teát és csokit kap. Az MKKSZ a versenyen résztvevő kajak-kenu szakosztályok részére egy db MK-1 kajakot és egy db MC-1 kenut (csak a kenuzással foglalkozó egyesületek között kerül kisorsolásra) ajánl fel. A hajók kisorsolására hagyományosan a rajtnál lévő parkolóban, a versenyt követően kerül sor. A sorsoláson azok az egyesületek vehetnek részt, akik legalább öt fővel indultak a futáson és az előzetes regisztrációt elküldték hétfőig.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók