Rácz Koppányt Marcel Potocny is segíti az ORV-n

ORV

A hétvégén a csehországi Roudnice Nad Labemben rendezik meg a szlalom kajakosok és kenusok számára az Olimpiai Reménységek Versenyét. Az eseményen részt vesz egy fiatal magyar tehetség is, Rácz Koppány, aki az elmúlt héten a Prágában élő Marcel Potocny társaságában készült az eseményre.

Újabb megmérettetés előtt áll Rácz Koppány fiatal szlalomkajakosunk, aki szombattól Csehországban áll rajthoz az Olimpiai Reménységek Versenyén. Koppány családjával Szlovéniában él, szülei rafting vállalkozást vezetnek, ő pedig a helyi klubban pallérozza szlalomos tudását. Az idén lehetősége nyílt arra, hogy az ICF Talent programjának köszönhetően felzárkóztató táborozáson vegyen részt és rajthoz álljon a spanyolországi, valamint a franciaországi Világkupa-fordulón, most pedig „majdnem” a saját korosztályában, 15 esztendősen a 16 évesek között versenyez majd az ORV-n.

„Koppány már a hét eleje óta a helyszínen van, felnőtt szlalomosunk, Marcel Potocny meghívta őt magához, segít az edzéseiben, a felkészülésben, sőt még a kajakját is a fiatal versenyző rendelkezésére bocsátotta” – mesélte Weisz Róbert, a szlalom szakág vezetőedzője, aki azt is elmondta: a szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri, segíti a fiatal versenyző felkészülését, aki idővel talán meghatározó szereplője lehet majd a felnőtt mezőnynek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók