Rácz Koppány jó szereplése Szlovéniában

Szlalom

A hétvégén Szlovéniában a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség ranglistaversenyén szerepelt két szlalomkajakosunk, Rácz Koppány és Seprényi Sára. A 16 esztendős Rácz Koppány bejutott a középfutamba és ranglistapontokat szerzett. Storcz Botond szakágvezető mesélt a hétvégéről.

Megkezdődött a 2017-es idény szlalomversenyzőink számára, a hétvégén Szlovéniában szállt vízre a 16 esztendős Rácz Koppány és a korábban a gyorsasági szakágban jeleskedő Seprényi Sára. A viadalon ICF ranglistapontokat lehetett szerezni, Rácz Koppány a középfutamban a 29. helyen zárt, amellyel 16 pontot szerzett.

“Fontosnak tartom, hogy minél több versenyen legyünk jelen, hogy szlalomkajakosaink minél több tapasztalatot szerezzenek, ezért is volt jó ez a hétvégi szlovéniai viadal – mondta Storcz Botond, a szakág vezetője. – Koppány félig-meddig hazai terepen szerepelt, hiszen túravezető szüleinek köszönhetően öt éve Szlovéniában él és edz, ismeri a viszonyokat. A szlovénoknál nemzeti sport a szlalomkajak, az elképzeléseim között szerepel, hogy itt alakítsunk ki egy edzőbázist a versenyzőink számára, de hosszú távon nyilvánvalóan a budapesti pálya adhat lökést ennek a szakágnak, az biztosítaná ténylegesen a fejlődést.

Storcz Botond elmondta: az idén az Európa-bajnokság és a világbajnokság a fő cél versenyzőink számára, akik Világkupákon és további ranglistaversenyeken is rajthoz állnak majd.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók