Magasabb sebességre kapcsol a Balaton-átevezés

Jelentős változtatások tehetik gördülékenyebbé és élvezhetőbbé az idén a Balaton-átevezést. A mezőny július 6-án Fonyódról indul, és evez át egy vitorlásokból összeállított vízi folyosón keresztül Badacsonyba, majd vissza.

A szabadidős regatta célja továbbra is az, hogy széles közönség számára kínáljon biztonságos lehetőséget egy igazán élményszámba menő sportteljesítményhez. Az élményfaktor fokozása érdekében, valamint, hogy a lebonyolítás még gördülékenyebb lehessen, néhány újítással is előrukkolnak majd a szervezők, akik az online nevezésre buzdítanak minden résztvevőt (részletek itt).

„Kedvezményesen lehet nevezni interneten keresztül, és a megújult rendszernek köszönhetően a helyszínen rövid időn belül át lehet venni a rajtszámokat – kezdte Berényi Péter szervezési igazgató. – Sőt, az idén lehetőség van az online nevezetteknek arra is, hogy az esemény előtt egy nappal, 12 és 18 óra között a helyszínen átvegyék a rajtszámokat.

Ehhez kapcsolódik egy hajódepo szolgáltatás is,

azaz ezzel párhuzamosan le lehet adni a hajót megőrzésre az átevezést megelőző nap, másnap pedig át lehet venni.”

Ide kapcsolódó fontos információ, hogy a szervezők nem tudnak hajót biztosítani a résztvevők számára, viszont bérlésre van lehetőség, a bérbeadó partnerek listája itt megtalálható.

Az idén még gördülékenyebb lesz a nevezés

A helyszín nehezebb megközelítése miatt is mindenképp javasoljuk az előzetes nevezést, továbbá – ahogy tavaly, úgy az idén is – vízen is meg lehet érkezni a helyszínre, de ugyanúgy át kell venni a rajtszámot a parton.

Tavaly az időjárás miatt sokat csúszott a Balaton-átúszás időpontja, így ugyanazon a napon rendezték meg a két eseményt. Sokan voltak, akik előbb átúszták, majd átevezték a Balatont. Az idén egy héttel korábban, június 29-én rendezik az átúszást, de ha az időjárás ismét közbeszól, akkor a szervezők fel vannak készülve arra, hogy mindkét eseményt lebonyolítsák ugyanazon a napon. Ráadásul az Ötpróba-sorozatba beleszámít mindkét rendezvény, így rövid időn belül több ponttal is gazdagodhatnak, akik mindkét versenyt teljesítik.

A Balaton-átevezésen bármilyen, kézzel hajtott vízijárművel el lehet indulni, győztest pedig hat kategóriában hirdetnek: kajak, kenu, sárkányhajó, SUP, egyéb és abszolút. Tavaly közel 800 egység, több mint 1500 résztvevő nevezett.

A rendezvényt megelőző napokban is érdemes lesz követni a Balatonatevezes.hu honlapot és a Facebook-eseményt, ahol folyamatosan jelentkezünk friss információkkal többek között az időjárásról, a közlekedésről és a parkolási lehetőségekről is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók