Poulsenék sem bírták Gacsalék iramát

A hétvégén Racicére figyel a kajak-kenus világ, megkezdődtek a második Világkupa-forduló küzdelmei. A szombati A-döntők során négy magyar egységért is szoríthatunk.

Újabb Világkupa-forduló vár a magyar versenyzőkre, ezúttal a duisburgihoz képest egy fiatalabb összetételű magyar csapatra. Fiatalság ide vagy oda, versenyzőink Racicében sem vallottak szégyent, pedig a német városból szinte mindenki áttette a székhelyét a cseh városba – 54 nemzet versenyzői sorakoztak fel a rajtnál.

Az első „színre lépőnk”, Takács Tamara például rendkívül meggyőzően kezdett. A győriek korábbi ifjúsági világbajnoka előfutamában több mint négy másodpercet verve a második helyen záró, brit színekben versenyző Simon Rebekára a legjobb idővel jutott be a K-1 1000 méter szombati döntőjébe. A C-1 200 méteren szereplő Lakatos Zsanettnak sem kellett a középfutammal bíbelődnie, a győriek kenusa előfutamában a harmadik helyen zárva biztosította a helyét a fináléban.

A délutáni középfutamok során férfi K-1 1000 méteren Solti László csatlakozott az A-döntősök sorához. A tavalyi maraton világbajnokságon Boros Adriánnal párosban aranyérmes kajakos, most a  legjobb harmadik idővel „csusszant be” a világ legjobbjait felsorakoztató fináléba. A másik magyar induló, Koleszár Mátyás negyedik helye B-döntőt ért. Ahogyan szintén B-döntős lett a férfi C-1 1000 méteren szereplő Szabó Kristóf, valamint női K-2 500 méteren Hagymási Réka és Sólyom Dóra is. Kristóf a negyedik, a lányok az ötödik helyet szerezték meg a középfutamukban.

A nap csattanóját Gacsal Ákos és Somorácz Tamás szolgáltatta, akik rendkívül érett versenyzéssel, középfutamukban a második helyen zárva jutottak be a férfi K-2 1000 méter A-döntőjébe (Doba Richárd és Czompa Tibor ugyanebben a számban B-döntős lett).

„Nagyon szépen versenyeztek Ákosék, akik nyolcszáz méternél az élen voltak az ausztrál és a szerb egységgel együtt. Ekkor volt egy indítás, amit a mezőny már nem bírt el, Poulsenék például le is tették a lapátot. Tényleg ígéretes, amit a fiúk produkáltak” – értékelte a fiatal páros teljesítményét Hüttner Csaba, az utánpótlás korosztály vezetőedzője.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók