Pezsgős edzés Boros Gergelynek

Nem úszta meg pezsgő nélkül a délelőtti edzést Boros Gergely, aki szombaton ünneplte 31. születésnapját. Hüvös Viktor csoportjának tagjai a Port Edward-i edzőtáborban locsolták meg a világ- és Európa-bajnok kajakost, akire az esti buli során még további meglepetések vártak.

Keményen dolgoznak Hüvös Viktor versenyzői a dél-afrikai Port Edwardban, ahová múlt szombat éjjel érkeztek meg meglehetősen kalandos körülmények között. A dubai átszállásnál homokviharba kerültek, majd még a kifutón egy madár berepült az egyik gép hajtóművébe, így a csapat négy órás késéssel, szombat éjjel futott be Dél-Afrikába. A vasárnapi pihenőnap után hétfőn azonban már belecsaptak a munkába a versenyzők, akik remek állapotban vannak, és élvezik az edzéseket a gyönyörű helyszínen.

„Minden rendben van a csapattal – mondta Hüvös Viktor. – Nagyon jó körülmények között tudunk készülni, ráadásul a téli munka elég jól sikerült, a fiúk jobb állapotban vannak, mint vártam, így a tervezettnél előbb tudjuk elkezdeni a speciális munkát, a gyorsasági és a gyorsasági állóképességi edzéseket. A kiegészítő munkához is remek a hátterünk, a közelben van egy jó kis konditerem, míg futni az óceánpartra járunk. Mindenki élvezi a futást a homokban.”

A csapatban – az őszi sevillai edzőtábor eredményei alapján – Molnár Péter és Tótka Sándor készül K–2 200 méterre, míg Molnár korábbi párja, Bán Kristóf 1000 méterre vált.

„Kristóf mérései biztatóak az ezer méterrel kapcsolatban, szeretném, ha egyesben bizonyítana, és a kollégáim is látnak benne potenciált” – folytatta az edző, aki a felkészülési program mellé több érdekes szabadidős programot is tervezett a csapat számára. Vasárnap például az Oribi Gorge sziklához mennek, ahol lehetőség van swingre is, vagyis egy látványos sziklaugrásra.

„A szombat Boros Geri születésnapjáról szólt, a délelőtti edzésen kapott egy kis pezsgős locsolást, az esti bulira pedig Bán Kristóffal brownie-t sütöttünk. Vasárnap kirándulunk, de az elkövetkező hetek során még lesz lehetőségünk szafarira, sőt cápaketreces merülésre is. De ha csak az óceánhoz leugrunk, már az is nagyon pihentető tud lenni” – tette hozzá az edző.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók