Pezsgés az Európa-bajnokság jegyében

Sárkányhajó

Alig több mint egy hónap van hátra és elindul a 2017-es sárkányhajós szezon. Az idény csúcspontja a július 6. és 9. között megrendezésre kerülő ECA Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Európa-bajnokság lesz, amelyre gőzerővel készülnek a hazai csapatok.

Újabb fontos idény előtt áll a sárkányhajó szakág, hiszen július 6. és 9. között a szegedi Maty-éren rendezi meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az ECA Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon való indulás lehetősége rendesen megpezsdítette az amúgy is fejlődésben lévő szakágat, a csapatok gőzerővel készülnek a májusi válogatóra, és természetesen a hagyományos hazai versenysorozatokra: a magyar bajnoki futamokra, a Roadshowra és a Sulisárkány sorozatra.

„A terveink szerint az elmúlt évhez hasonló lesz az idény felépítése. Annyi a különbség, hogy az idén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség regionális elképzeléseihez igazodva lesznek megmozgatva az iskolák, a cégek és a települések a Sulisárkány, illetve a Roadshow sorozatban” – mondta Patyi Melinda szakágvezető.

„A magyar bajnokság az elmúlt évhez hasonlóan öt fordulós lesz, ám idén újdonság, hogy a sárkányhajós versenyben szerezett bajnoki pontok is beleszámítanak majd az egyesületi pontrendszerbe, így szeretnénk még inkább érdekelté tenni az egyesületeket a sárkányhajózásra” – folytatta a szakember.

A szezon május elsején a hagyományos Vass István masters kenu és Römi évadnyitó maratonnal kezdődik, majd az első szolnoki magyar bajnoki futam lesz a válogató az Európa-bajnokságra.

„Az előzetes felmérések alapján rengeteg csapat szeretne mind nemzeti, mind klubszínekben megjelenni a kontinensviadalon, amelyre körülbelül 1200 versenyzőt várunk. Óriási az érdeklődés és szerintem júliusban fantasztikus hangulat fogadja a sárkányosokat a Maty-éren” – tette hozzá a szakágvezető.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók