Pénteken havazott Tokióban

meglepő havazás

Hetek óta arról szóltak a hírek, hogy a tesztversenyen hóágyúkkal hűtik majd a szervezők a közönséget Tokióban, de egészen péntekig nehezen tudtuk elképzelni, hogy ez valóban megtörténhet. Ráadásul az elmúlt napok trópusi időjárása után a döntők első napján szeles 21-22 fokos időjárás fogadta a pályára érkezőket, így még meglepőbb volt, hogy a lelátón valóban havazott.

Augusztusban nem ritka a 38-40 fok, és a 90% feletti páratartalom Tokióban, ezt tapasztalta Boros Gergely szakmai igazgató is, aki egy hónappal ezelőtt a helyszínen követte az ifjúsági evezős világbajnokságot a Sea Forrest Waterwayben, vagyis a helyi versenypályán.

A sokszor szélsőségesen forró időjárás miatt a jövő évi olimpiai szervezői gondoltak egy nagyot, és kitalálták, hogy

hóágyúval hűtik majd a nézőteret

jövőre a versenyek alatt. A hihetetlen ötletet megvalósíthatóságák aztán az előolimpia pénteki napján tesztelték élesben.

Az már más kérdés, hogy ezúttal amúgy sem volt melege senkinek, ennek ellenére az akció komoly sikert aratott.

Kis túlzással a komplett japán sajtó kivonult, hogy felvegye, illetve lefényképezze azt a pillanatot, amikor beindult az ágyú, és nagy szemekben hullani kezdett a hó a lelátón ülőkre.

A helyi szervezők azt már nagyon érzik, hogy mivel lehet komoly hírverést gerjeszteni, néhány nagy nemzetközi hírcsatorna élő adásban jelentkezett a helyszínről. Az attrakció több újságírót kötött le, mint maga a verseny…..

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók