Pécsen indult A Sport Legyen a Tied! program

A program lényege, hogy minden megye egy-egy sportlétesítményében 22 sportág egy időben tart bemutató eseményt. A rendezvényre a környék oktatási intézményei szervezetten viszik el tanulóikat, akik így könnyebben választhatják ki a hozzájuk legközelebb álló sportágat.

A sportágválasztásban segítő program a Sportért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére a sportági szakszövetségek, köztük az MKKSZ közreműködésével jött létre. A kezdeményezés fő célja a toborzás, így a programban részt vevő sportágak, a 16 kiemelt sportág, az 5 látványsportág, valamint a tollaslabda utánpótlásbázisa sokat fejlődhet a következő hónapokban.

„A program ma indult Pécsett, egészen októberig tart és még 19 másik kiemelt helyszínre, főleg megyeszékhelyekre fog ellátogatni – mondja Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója. – Alapvetően nehéz a mi természetközpontú sportágunkat egy tornaterembe bevinni, de mi elég komoly installációval készültünk. Kajakos ergométeren lehet standunkon versenyezni, az elmúlt évek nagy győzelmeit mutatjuk meg a kivetítőn a srácoknak és sportág-népszerűsítő anyagokkal is készültünk, valamint a helyszíneken a klubjaink is bemutatkoznak.”

A kezdeményezés fő célja az is, hogy a rendezvényre kilátogató diákok ne csak a sportágakat, hanem azokat a lakóhelyükhöz közeli egyesületeket is megismerhessék, melyekben elkezdhetik a kiválasztott sportágat. A Sport Legyen a Tied! program a következő 6 napban Szekszárdra, Nyíregyházára, Miskolca és Salgótarjánba is ellátogat.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók