Paksy Tímea és Bozsik Attila nyert 200 méteren

Paksy Tímea és Bozsik Attila esélyeshez méltón nyerte meg a 200 méteres döntőket a Maty-éri válogató utolsó napján. Párosban Kovács Katalin és Kozák Danuta több mint egy hajóval győzött – magukat is meglepték.

A női K-1 200 méteren papírforma eredmény született: a szám 2006-os világbajnoka, Paksy Tímea magabiztos versenyzéssel, Kozák Danutát és Kovács Katalint maga mögé utasítva nyerte meg a viadalt.

„Örülök a sikernek, bár ez még idény eleji forma nálam. Úgy érzem, ennél sokkal több van bennem, tudom, hogy lesz ez még jobb is” – mondta szűkszavúan a viadalt követően Paksy Tímea. A kilences pályán ezüstérmes helyre surranó Kozák Danuta és a hosszú idő után K-1 200 méteren dobogós Kovács Katalin számára nem sok idő maradt az ünneplésre, hiszen őket még várta a páros finálé is, amelyet – újdonsült egység ide vagy oda – több mint egy hajóval nyertek meg Szabó Petra és Tóth Dzsenifer előtt.

%REKLAM%

„Nagyon jó volt ez a páros, pedig egyáltalán nem erre számítottunk Danával – mondta Kovács Katalin. – Edzésen eddig egyszer ültünk egy hajóban, és hát hogy is mondjam… elég lehangoló volt, amit produkáltunk. Ehhez képest most szinte szárnyaltunk. Igaz, az edzésen másik hajóban ültünk, ami úgy tűnik, sem nekem, sem Danának nem feküdt.”

Férfi C-1 200 méteren a május eleji tájékoztatón győztes Bozsik Attila ismét diadalmaskodott – ezúttal Korisánszky Pétert és az 1000 párosban már brillírozó Nagy Pétert utasította maga mögé.

„Meglehet, kívülről könnyednek tűnt ez a siker, de belül én egészen mást éltem meg. Úgy érzem, nem volt tökéletes ez a menet. Noha egy győzelmet már behúztam, de ez nem azt jelenti, hogy hátradőlhetek. Az idény eleje általában nekem jó szokott lenni, de számítok rá, hogy a második válogatón a többiek még okoznak nehéz pillanatokat – mondta Bozsik Attila.

A nap végén a női 5000 méter küzdelmeit rendezték meg, amelyen maratoni világbajnokaink mellett Csipes Tamara is rajthoz állt. A fiatal versenyző nagy csatában legyőzte a szám világbajnokát, Folláth Vivient, míg a harmadik helyet a győriek versenyzője, Csay Renáta szerezte meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók