Ott folytatták, ahol Minszkben abbahagyták

IFJÚSÁGI ÉS U23-AS OB

A minden idők legjobb szereplését hozó minszki ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság után egy héttel a Maty-éren, az országos bajnokságon adtak egymásnak randevút honi legjobb versenyzőink. Pénteken az 1000 méteres finálékat rendezték meg.

Csodájára járt a kajak-kenus világ a magyarok minszki szereplésének. Korosztályos válogatottaink összesen 10 világbajnoki aranyérmet és 25 dobogós helyezést lapátoltak össze Fehéroroszországban, ennyit még egyetlen ország sem szerzett egy világverseny alatt kajak-kenuban. A fiatalok a szegedi Maty-éren, az országos bajnokságon folytatták a versengést, ahol természetesen a minszki hősök is vízre tették hajóikat.

Az U23-as korosztályban férfi K-1 1000 méteren országos bajnoki címet szerzett Solti László, aki bronzéremmel tért haza a világbajnokságról, a nőknél Mihalik Sára volt a legjobb, míg kenuban Oláh Tamás tanítványa, Korisánszky Dávid legyőzte a friss vb-bronzérmes Bodonyi Andrást, aki párosban Viola Viktorral egy hajóban aranyéremmel vigasztalódott. Férfi K-2 1000 méteren Koleszár Mátyás új párral, Noé Bálinttal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a hölgyeknél pedig a Lucz Noémi, Katrinecz Rita formáció volt a leggyorsabb. A négyesek küzdelmeiben aratott az UTE, hiszen mindhárom szakágban az ő egységük állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az ifjúságiak mezőnyében női K-1 1000 méteren a négyesben világbajnoki címet szerző Pupp Noémi nyakába akasztották az aranyérmet, a fiú kajakosoknál a Minszkben párosban németeket oktató Varga Ádám győzött, míg kenuban az esélyekhez illően Ludasi Róbert tanítványa, Moldován Milán végzett az élen.

A párosok versenyében Rekop Csenge és Bánki Lilla, kajakban Lukács István és Obert Ákos, kenuban pedig a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kettős diadalmaskodott.  A négyesek küzdelmében pedig férfi kajakban MTK-s, női kajakban KSI-s, míg kenuban szegedi győzelem született.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók