Összhangban sárkányosaink

Szeptember 26-tól Poznan rendezi meg a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség égisze alá tartozó sárkányhajó-világbajnokságot. A háromnapos viadalon négy távon versenyeznek sárkányosaink, a cél a dobogó felső foka.

Pénteken az egy kilométeres futamok alatt szólnak a dobok, másnap 200 és 500 méteren mérkőznek meg egymással a világ legjobb csapatai, vasárnap pedig 2000 méteren kell bizonyítani a rátermettséget.

Reménykedem a jó szereplésben és a címvédésben, erős gárdával megyünk Lengyelországba. Nehéz volt összeszervezni az edzéseket, mert sokan egyéb kajak-kenus világversenyekre készültek, de a végére teljesen összeszoktunk – mondta Hüttner Csaba, a hajóban evező többszörös kenus világbajnok.

Két esztendővel ezelőtt a tajvani vb-n 7 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szereztünk. A mostani vb külön téttel is bír, itt lehet kivívni az indulás jogát a nem olimpiai sportágak Világjátékára, amelynek szintén az ázsiai szigetország ad otthont 2009-ben.

Versenyzőink csak mix kategóriában szállnak vízre, vagyis a 20 fős legénységben nyolc hölgy kap szerepet 12 férfi mellett. A senior csoportban a magyar hajóban csak az erősebbik nem képviselői eveznek.

A 2006-os produkciót nehéz lesz megismételni, de szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, hiszen akkor visszatérhetünk korábbi sikereink színhelyére. Jól mentek az edzések, a hajóban is teljes az összhang, a hangulat kiváló – mondta Tóth Márton kenus, a gárda oszlopos tagja.

A sárkányhajóban több olyan sportoló is lapátol, aki a múlt heti maraton világbajnokságról arannyal tért haza: Györe Attila kenu párosban tizedik bajnoki címét nyerte, míg Folláth Vivien kajak egyesben nem talált legyőzőre.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók