ORV, szörfdeszka és az igazi áldás – hazatért a vb-ről maratoni válogatottunk

Hazaérkezett maratoni válogatottunk a dél-afrikai világbajnokságról. A 12 arany-, 9 ezüst- és 2 bronzérmet szerző csapatot vastaps fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren.

Az első világbajnoki aranyérmet Csikós Zsóka szolgáltatta a múlt heti pietermaritzburgi világbajnokságon, s akár szimbolikusnak is tekinthetjük, hogy az esztergomiak fiatalja volt az első, aki megjelent csomagjával a fotocellás ajtónál. Sápadtan, fáradtan (nem az utazástól, hanem valami fertőzéstől, amit a csapat több tagja is elkapott Dél-Afrikában) és sietve, hiszen hétvégén újabb helyszínen, újabb nagy versenyen lesz jelenése.

„Csak egy-két napom lesz itthon, mert hétvégén már Racicében az Olimpiai Reménységek Versenyén szerepelek, ahonnan szeretnék minél több éremmel hazajönni – mondta a fiatal Csikós Zsóka, aki szerint nem voltak éppen ideálisak a körülmények Dél-Afrikában, de az ifjúságiak egyéni versenyében megnyert aranyérem mindenért kárpótolta őt.

Egy kis „minipihenést” már kipipált a világbajnoki ezüstérmes Solti László és Boros Adrián is Dél-Afrikában, a fiúk a vasárnapi páros versenyt követően egy kis időt eltöltöttek az óceán parton.

„Hazafelé egy teljes szabadnapot kaptunk, amit sikerült eltöltenünk az óceán mellett, s mint kiderült egész jól szörfözünk, stabilan állunk a deszkán, így új hobbit találtunk magunknak – mesélte Solti László, aki a vasárnapi páros versenyről is beszélt. – Ez megnyert ezüst volt a részünkről, nem egy elveszített arany. Szerintem ez volt az eddigi legnehezebb versenyünk együtt, de ebből is tanulhattunk a legtöbbet. Bízom benne, hogy a következő esztendőben majd kamatoztatni tudjuk ezeket a tapasztalatokat, s 2015 után végre ismét összejön az az aranyérem.”

„Azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon jó évet zártunk. Én személy szerint rengeteg versenyen indultam, nagyon sok rutint szereztem és egészen más arcomat mutattam a pályán, mint eddig. Korábban szerettem egy iramban végigmenni, most megtanultam gyors is lenni a végén, amivel képes vagyok meglepetést okozni a többiek számára” – tette hozzá Boros Adrián.

Meglepetést okozott Mihalik Sára is, aki az U23-asok között és a felnőtt korosztályban is nyerni tudott – utóbbiban Kiszli Vandával párosban állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

„Az egész hét sokkal nagyobb élményt adott, mint amire számítottam, felül múlta minden elképzelésemet Dél-Afrika és a verseny is – mondta Mihalik Sára. – Az egyes megadta az alaphangot, az volt az első világbajnoki címem, ami nagyon feldobott. Utána Vandával abszolút teher nélkül, magabiztosan, jó érzéssel tudtunk odaállni a párosra. Annyira jól ment az elejétől a végéig, hogy élmény volt megélni minden húzást, így versenyezni igazi áldás. Már a verseny előtt is hittünk benne, hittem magamban, hittem Vandában, de még most is nehéz felfogni, hogy tényleg győztünk. Ez egy tökéletes idény tökéletes befejezése volt.”

(A Dél-Afrikában duplázó Kövér Mártonnal külön interjút olvashatnak.)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók