VTK

Óriási mezőny gyűlt össze Ráckevén

793
A hétvégén Ráckevén rendezték meg a Vízitúra Kupa 5. fordulóját és a Sárkányhajó Roadshow újabb felvonását. Mivel két hét múlva itt lesz a maratoni világbajnoki válogató, így óriási volt az érdeklődés a helyszín iránt.

A hétvégén Ráckevén rendezték meg a Vízitúra Kupa ötödik fordulóját, amely az Olimpiai Ötpróba harmadik állomása volt, utóbbi következő felvonása – ne feledjétek! – az MKKSZ által szervezett augusztus 12-i MOL Balaton-átevezés lesz. Mivel augusztus 12-én és 13-án Ráckevén rendezik meg a maratoni világbajnoki válogatót, így a Vízitúra Kupán óriási volt az érdeklődés, sokan eljöttek, hogy felmérjék a viszonyokat a verseny előtt.

“Közel kétszázhetvenen álltak rajthoz, ami nagy mezőny, s érdekesség volt, hogy a szervezők a 26 kilométeres távba beiktattak egy kötelező frissítést. A versenyen rajthoz állt Kövér Márton és Storcz Botond is, előbbi SUP-on evezte végig a versenyt, utóbbi pedig ismét kormánygondokkal küzdött, de tisztességgel leevzte a távot” – mesélte Patyi Melinda szabadidős és sárkányhajós szakágvezető.

A sárkányhajó Roadshow a Vízitúra Kupával párhuzamosan lett megrendezve, ami érdekesség, hogy szünidő ellenére is összejöttek Sulisárkányos csapatok.

“Ráckevén először volt Roadshow, de a szervezés és a hangulat is tökéletes volt. Köszönet érte!” – tette hozzá Patyi Melinda.