Olimpiai és világbajnokok is indulnak a Szentendrei-szigetkerülőn

Kihívás

Szombaton megkezdődik a 2017-es versenyidőszak, méghozzá egy komoly erőpróbával. Harmadik alkalommal állhatnak rajthoz a kajakosok és a kenusok a Szentendrei-szigetkerülő viadalon, amely az Olimpiai Ötpróba sorozat része. A táv 72 kilométer, amely egyéniben és csapatban is teljesíthető.

„Nem érdekel a hideg, jó kedvvel szállok vízre, mert szeretek versenyezni. Ez az érzés mindig ott marad a sportolókban” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond, aki idén is ott lesz a Szentendrei-szigetkerülő verseny rajtjánál. A masters korcsoportban szereplő korábbi szövetségi kapitány Rechnitzer Zoltánnal, Földházi Tiborral és a gödi Heincz Sándorral egy csapatban vág neki a távnak, a csapat legfiatalabbjaként a Leányfaluig tartó első szakaszt evezi majd.

„Rechnitzer Zoltán, Zoli bá 68 éves. Sok közös van bennünk, példának okáért az, hogy az én nevelőedzőm, Horváth Péter őt is edzette. Sokszor sportolunk együtt, futunk, kajakozunk, én még most is heti ötször vízre szállok, van, hogy 12-14 kilométert, de megesik, hogy húsz kilométert is leevezek. Csapatunk másik tagja Földházi Tibor, aki a riói olimpián induló öttusázó, Földházi Zsófia édesapja” – mutatta be váltóját Storcz Botond, akinek kedvence a Dunakanyar, mert gyerekként rengeteget kajakozott itt.

Kedveli ezt a szakaszt Solti László is, maratoni világbajnok kajakosunk ezúttal vegyes csapatban indul Szabó Dominikkal és Giczy Zsófiával kiegészülve.

„Azért fontos ez a verseny, mert az idén először van lehetőségem arra, hogy szervezett körülmények között egy kis versenyhangulatot szerezzek. Ez afféle ráhangolódás az évre, jó edzéslehetőség, ugyanakkor megkapom a versenyélményt is. Remélem szombaton jó időnk is lesz hozzá” – mondta Solti László, aki május közepén rajthoz áll a szegedi gyorsasági tájékoztatóversenyen is.

Maratoni világbajnokunk, Kövér Márton bár a teljes távra leadta a nevezését, több mint valószínű, hogy csak az első szakaszát vállalja a versenynek.

„Az elmúlt egy hétben arcüreggyulladással küszködtem, ma tudtam először evezni, vagyis nem biztos, hogy most jót tenne nekem egy ilyen nagy erőpróba – magyarázta a versenyző, aki idén is a maratoni távokra készül és megszokott párjával, Dóczé Ádámmal áll rajthoz a versenyeken.

Hasznos információk:

A verseny rajtja: 8.30, BKV Sportcentrum (Budapest, III. kerület, Királyok útja 255.)

  1. megállóhely: Leányfalu
  2. megállóhely: Dunabogdány
  3. megállóhely: Váccal szemközt (Szentendrei-szigeten), vagy rossz idő esetén a Tahi híd fölött (Szentendrei-szigeten)

Cél: BKV Sportcentrum

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók