Olimpiai bajnok is hokikorit húz az emléktornán

Jégkorong

Szombaton rendezik az Újpesti Jégcsarnokban az I. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Bajnokságot. Az egykori mesteredző legeredményesebb tanítványa, a kétszeres olimpiai aranyérmes Horváth Gábor is jégre lép a tornán.

„Miki bácsi azon kevesek egyike volt, aki egyszerre volt magyar bajnok jégkorongban és kajakban is. Nagyon sok kajakossal megszerettette kiegészítő sportágként a jégkorongot. Ha első ránézésre nem is hasonlít egymásra a két sportág, de mindkettőben nagyon fontos a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék, mindkettőt eszközzel végezzük és mindkettő dinamikus izomzatot fejleszt” – nyilatkozta az InfoRádió Víztükör című műsorában Horváth Gábor.

A korábbi klasszis kajakos, a Honvéd szakosztály-vezetője a 2007-ben elhunyt Séra Miklósról elmondta, hogy nemcsak egy nagy szaktudással rendelkező mesteredző, hanem egy rendkívüli pedagógus is volt. „Nagyon figyelt arra is, hogy a versenyzői fel tudjanak készülni a pályafutásuk utáni aktív életre, kötelező volt például mindenkinek iskolába járnia. Ezer szállal kötődtek hozzá a tanítványai, mindig is nagyon jó csapatot tudott maga köré építeni.”

Ezek közül a tanítványok közül többen is ott lesznek február 3-án az Újpesti Jégcsarnokban.

Az I. Séra Miklós Jégkorong Bajnokság hivatalos időrendje:

18:30 csapatok érkezése, öltözés

19:00 Csapatok felsorakoznak a jégen

19:05 Ünnepélyes megnyitó

19:20 Alapszakasz megkezdése (kispálya)

21:50 Alapszakasz vége

22:15 Első elődöntő (nagypálya)

22:40 Második elődöntő (nagypálya)

23:10 Döntő (nagypálya)

23:30 Eredményhirdetés

 

Foltán László főszervező korábban így nyilatkozott a tornáról.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók