Novák Ferenc Nagykanizsán lesz edző

Hazatérés

Olimpiai bajnokkal erősít a kanizsai kajak-kenu klub. Novembertől ugyanis Novák Ferenc irányítja a kenusok munkáját. A szakember az elmúlt években már sok tapasztalatot szerzett külföldön, évekig Afrikában és Ázsiában edzősködött. Kanizsán az az első célja, hogy megszerettesse a sportot a fiatalokkal.

A 2000-es sydney-i olimpián C-2 500 méteren szerzett olimpiai aranyérmet Novák Ferenc, aki az elmúlt években edzőként dolgozott Afrikában és Ázsiában is. Tavasszal érkezett haza, mostantól pedig a nagykanizsai kenusokat irányítja. A szakembert a Városházán rendezett sajtótájékoztatón mutatták be.

“A lehetőségek talaján állva, a város közössége nevében szeretném segíteni a sportág fejlődését, de ehhez kell egy mester, egy edző, akivel megszólítjuk a gyerekeket. Novák Ferenc olimpikon személyében találtuk meg ezt a lehetőséget, és ő most már itt van Nagykanizsán. Hamarosan elkezdődik a munka – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A munkát játékosan kezdi el Novák Ferenc. Azt szeretné elérni ugyanis, hogy a fiatalok megszeressék a sportot.

“Szép lassan építem fel a munkát, hogy elbírják majd a mindennapos edzéseket. Heti három edzés elég, nem kötelező mindig jönni, a szülők osztják be. Most látom, hogy az iskolák miatt mennyire túlterheltek a gyerekek, és azt akarom, hogy tényleg ne az legyen, hogy kötelező ma, mert ha most nem megyek, akkor mi lesz. Nem. Heti háromszor lejönnek, játszunk, focizunk, közben edzünk is. Tavasszal egy kicsit megváltozik majd a munka, amikor már tényleg a kenuzásról szól az egész – mondta az olimpiai bajnok kenus.

Novák Ferenc a munkát már a következő napokban elkezdi, ugyanis több iskolába is ellátogat, hogy népszerűsítse a kenuzást.

Forrás: Kanizsa TV

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók