Népszerűek voltak a váltóversenyek

A hétvégén Sukorón rendezték meg a sárkányhajó Magyar Nagydíjat, amelyen idén először váltóversenyt is rendeztek.

Szombaton az időjárás még nem fogadta a kegyeibe a sárkányhajó Magyar Nagydíj részvevőit, ám így is jó hangulatú futamokat bonyolíthattak le a szervezők a szokott helyszínen, Sukorón. Az első nap érdekessége a most először megrendezett váltóverseny volt, amelyeken  a női tízes egységek 200 métert leevezve nyújtották át a két méteres hosszú szivacsozott váltóbotot a húszas hajóban várakozó férfi csapatoknak. A viadalt a Römi KKSK (itt evezett a világbajnok Medveczky Erika) nyerte meg a Szegedi Sárkányhajó (amely  Vajda Attila olimpiai bajnok kenussal egészült ki), és a Tatai Hódy előtt.

A 4000 méteres versenyek ezúttal is látványos küzdelmeket hoztak, amelyeket nagyon élvezett a parton összegyűlt közönség is.

„Volt itt minden, ütközés, büntetés, borulás és bár a részvevők mindig panaszkodnak egy kicsit, hogy hosszú ez a táv, azért nagyon élvezik a versenyt. Pláne, amikor a 2000 méteres pályáról leérve a közönség előtt fordulnak rá a szokásos ötszázas körökre – mondta Patyi Melinda szakágvezető.

A 4000 méteres számok masters férfi és női 10-es versenyét a helyi Dragon Aqua csapata nyerte meg, a senior mix 20-as számban a Römi KKSK diadalmaskodott, a masters mix 20-as számban az A-Híd Dragon győzött, míg a senior női 20-asban a Bácsnaposok, a férfiaknál a Balatoni KKEV SE nyert.

A Sulisárkány döntőit szintén ezen a Nagydíjon bonyolították le: az 5-6. osztályosok között az Árpád sárkányai, a Fölvégi Pokoljárat és a Bosszúállók volt a sorrend, míg a 7-8. osztályosok között a Váci Dragons lett a legjobb, a Kiwi KOLÓnia és a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium csapata előtt.

A Happy futamban a gyorsasági versenyzőket (Korisánszky Dávid, Foltán László, Németh Szabolcs, Tóth Dzsenifer, Patyi Melinda, Nagy Péter) is felvonultató Bajnokok csapata nyert a Csapatkapitányok hajója, valamint az MKKSZ dolgozói előtt. Míg a 200 méteres számokban a női masters 10-esek küzdelmét a Győr, a férfiakét a Römi KKSK nyerte, a senior korosztályban a hölgyeknél a Győr, a férfiaknál a Römi KKSK, míg masters mixben szintén a Győr volt a leggyorsabb.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók