Nemzetközi-kupa a „Kolonics-szentélyben”

A hétvégi kajakpóló-torna szervezői szerint már a helyszíne miatt is szívesen jöttek el a csapatok a nemzetközi versenyre. A Kolonics György Vízisport Központban rendezett eseményre kilenc alakulat nevezett be.

A felnőttek között játszott a magyar U21-es válogatott, a VÉRT S.E. Vidra, az AVSE, a KSI SE, valamint egy prágai és egy bécsi csapat, a gyerekmezőnyben pedig az AVSE, a Nagymaros és a VÉRT S.E. gyermek Vidra csapata szállt vízre.

A felnőtt csapatokat két csoportra osztották. A VÉRT S.E. Vidra csoportmérkőzéseit megnyerve elsőként jutott a negyeddöntőbe. A másik csoportból továbbjutott az U21-es válogatott, amelynek gerincét szintén a VÉRT S. E. kajakpólósai adják.


A negyeddöntők végeredményei:

HUN U21-KSI SE: 1-3
VÉRT S.E. VIDRA-Prága: 3-2

A KSI-Vidra döntőben a budapesti csapat hat volt válogatott játékossal játszott, de nagyon összetett csapatteljesítménnyel a szünetben már a Vidra vezetett 2-1-re. A második félidőben sem változott a játék képe, így a VÉRT S.E. Vidra felnőtt csapata 4-2-re nyerte meg a tornát.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy versenyegyesüléssel egy nagymarosi játékos is játszott a Vidrában, valamint a VÉRT S.E. saját játékosaként Szabó Bence tizennégy évesen mutatkozott be a felnőttek között és jó játékkal járult hozzá csapata győzelméhez.

A győztes csapat névsora: Baumann Tamás, Csapó István, Katona Tibor, Kiss Miklós (Nagymaros), Márton Zoltán, Szabó Bence

A gyermek mezőnyben körmérkőzéseket játszottak, a tornát a Nagymaros nyerte a VÉRT S.E. Vidra és az AVSE előtt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók