Nem jött össze a kvóta

Szlalom vb 2019

Schmid Julia a magyar csapat tagjaként az egyetlen olyan versenyző volt a spanyolországi szlalom kajak-kenu vébén, aki bejutott a középfutamba, de ott csak 26. lett, így nem szerzett olimpiai kvótát. A szakág a jövő évi pótkvalifikációs Eb-n javíthat.

“Sajnos Juliának nem ment jól ma reggel a középfutamban, három kaput is érintett – mondta Storcz Botond, a szakág vezetőedzője. – Banális hibákat vétett, mert ezeket a kapukat szinte nehezebb volt érinteni, mint kikerülni. Sajnos éppen a futam elejét rontotta el, utána pedig már nem tudott igazán koncentálni. Ha csak egyet hibázik, akkor szerezhetett volna kvótát. Ettől függetlenül a jövőre, a londoni Európa-bajnokságon reális esélye lehet a kvótaszerzésre.”

A vezetőedző a világbajnokság előtt Potocny Marcelt is esélyesnek tartott arra, hogy olimpiai kvótát szerezzen, de a versenyző sajnos nem szerepelt jól ezen a hétvégén. Marcelnak szerdán kislánya született, de Storcz Botond szerint ez nem befolyásolhatta negatívan a teljesítményét.

“Marcel nagyon megtört a verseny után, sajnos neki nem sikerült fejlődnie az elmúlt években, pedig rengeteget készült. Pénteken a még ifikorú tehetségünk, Rácz Koppány is megverte. Koppány jó csapattal készül Szlovéniában, szép jövő állhat előtte” – tette hozzá Storcz Botond.

A spanyolországi La Seu d’Urgell városában lebonylított világbajnokságon a vezetőedző szerint egyébként kiváló volt a hangulat.  A pálya a 80 ezer lakosú város sétálóutcája mellett fekszik, gyönyörű környezetben, így az eseményre sok néző látogatott ki.

Az olimpiai számok közül férfi kajak egyesben a cseh Jiri Prskavec, női kajakban a szlovén Eva Tercelj, férfi kenuban a francia Cedric Joly, női kenuban a német Andrea Herzog győzött.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók