Négy egyéni olimpiai bajnok a vízen

#szeged2017

Rió hat egyéni olimpiai bajnoka jelen lesz a szegedi Világkupán, közülük négy, az új-zélandi Lisa Carrington, a német Sebastian Brendel, a brit Liam Heath és a spanyol Marcus Walz vízre is száll a Maty-éren. Az ukrán Yuri Chebant csapatvezetőként köszönthetjük, az anyai örömök előtt álló ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta pedig eljön szurkolni a magyar csapatnak. Íme, egy kis kitekintő a magyar csapat riválisairól.

Minden idők egyik legnagyobb szabású Világkupa-versenyét láthatják a hétvége során a Szegedre kilátogató szurkolók, péntektől 67 ország sportolói, köztük olimpiai és világbajnokok kezdik el a küzdelmeket a Maty-éren.

A pénteki programban K-1 1000 méteren fantasztikus mezőnyt gyűlt össze, az olimpiai bajnok spanyol Marcus Walz, az ezüstérmes cseh Josef Dostál is rajthoz áll, sőt, a döntő mezőnyéből öten indulnak Szegeden. Érdekesség, hogy a német csapat csavarintott egyet: a 2013-as világbajnok Max Hoff a párosban olimpiai bajnok Marcus Grossal K-2 1000 méteren indul, míg Gross párja, Max Rendschmidt ezúttal K-1 1000 méteren szerepel. A riói K-2 1000 méteres döntő mezőnyéből négy egység is itt lesz, talán csak K-1 200 méteren nem akkora a tülekedés, mint korábban, de az olimpiai címvédő brit Liam Heath és az ezüstérmes francia Max Beaumontot is egymásnak feszül ezen a hétvégén.

Erős mezőny gyűlt össze férfi C-1 1000 méteren, bár az olimpiai címvédő Sebastian Brendel ezúttal csak másik aranyérmes számában, C-2 1000 méteren rajtol Jan Vandrey-jel. Úgy tűnik, elég volt neki a montemori összecsapás Martin Fuskával, akinek most nagy ellenfele a brazilok legjobbja, az olimpiai ezüstérmes Isaquias Querioz, valamint a moldovai Oleg Tarnovski lehet.

A női kajakosok mezőnyében Lisa Carrington Montemorban nem indult 500 egyesben, Szegeden azonban „végigturnézza” ezt a távot, hiszen egyesben, Ryan Caitlinnel párosban, valamint a négyes tagjaként is lapátot ragad. A német hölgyeknél a csapat alapját ezúttal is Franziska Weber és Tina Dietze adja, ők K-2 500 és K-4 500 méteren indulnak. K-1 500 méteren érdemes lesz figyelni az olimpiai ezüstérmes dán Emma Jörgensenre, míg K-1 200 méteren a szintén riói dobogós lengyel Marta Walczykiewiczre.

A női kenusoknál a montemori Világkupához képes erősebb és jóval nagyobb mezőny vár a mieinkre Szegeden. Rajthoz áll ezúttal a C-1 200 méteren négyszeres világbajnok kanadai Laurence Vincent-Lapointe, valamint a bolgárok vb-címvédője Sztanilija Sztamenova.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók