Nagyszerű magyar kezdés a Dusin

Boros Adrián férfi párosban, Kiszli Vanda pedig női párosban áll a harmadik helyen az első nap után a világ egyik legveszélyesebb kajakversenyén, a Dusi Marathonon, de a legjobban Czéllai Zsófia kezdett a vegyes párosok között, ők a második helyről várják a folytatást.

Csütörtökön 42 kilométert kellett megtenniük a versenyzőknek kajakozva és futva, mindhárom magyar induló a helyi körülményeket ismerő dél-afrikai párral vágott neki a Dusinak.

Boros Adrián és Carl Foscher az első sorból rajtolhatott:

Végül pedig harmadikként értek célba a Hank McCregor, Andy Birkett (2 óra 41 perc 11 mp) és a Siseko Ntondini, Sbonelo Khwela (2 óra 43 perc 7 mp) páros mögött 2 óra 43 perc 8 másodperces időeredménnyel, tehát csupán egy másodperccel értek be később a második helyezettől.

„Nagyon jó napot zártunk, kivéve egy helyen, ahol úsztunk egyet véletlenül, mert egy szikla az utunkat állta, de nem estünk pánikba, és tökéletesen kezeltük a helyzetet – kezdte Boros Adrián. – Ez nem a mi napunk volt, mert sok volt benne a futás, de így is szépen teljesítettünk, Carl tökéletes taktikát talált ki, és ezt le is tudtuk hozni. Ha pénteken épségben leérünk a folyami szakaszon, akkor onnan bármi lehet. Erősnek érzem magunkat, nagyon várom a holnapot!”

Kiszli Vanda a női párosoknál az ugyancsak dél-afrikai Jenna Warddal szintén a harmadik helyen ért célba az első nap végén.

„Elégedettek vagyunk ezzel a harmadik hellyel, első nap volt, nagyon sok futással, most csak az volt a célunk, hogy közel maradjunk a többiekhez, ami sikerült is. Most pihenünk egy nagyot és várjuk a következő napokat” – mondta Kiszli Vanda.

A harmadik magyar, Czéllai Zsófia eredményéről sokáig nem kaptunk hivatalos hírt, de kérdésünkre megerősítette, a vegyes párosok között a második helyről várják a folytatást a szintén dél-afrikai Brandon van der Walttal. Ráadásul elég kalandosra sikerült a versenyük.

“Jó volt az első nap, tele izgalommal – kezdte Czéllai Zsófia. – Az első fél órában beborultunk egy nehéz zúgón, aztán egy másik zúgón beszorult a párom lapátja a kövek közé, és eltört. Ekkor lapátot cseréltünk, három-négy kilométeren keresztül ő az enyémmel evezett, én pedig az ő törött lapátjával. Nagyon elégedett vagyok, főleg úgy, hogy ez az első versenyem vadvízen.”

A második nap 43, szombaton pedig 36 kilométer vár a mezőnyre.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók