Nagy lépések a kis kluboknál

Évzáró

Az esztendő végén két egyesület, a sződligeti Pacs-Pacs és a Törökbálinti Kenusiskola is megtartotta évzáró ünnepségét, előbbiek a 39., utóbbiak a 42. helyen zártak a bajnoki pontversenyben.

Harmadik esztendejét zárta le tavaly a sződligeti Pacs-Pacs, amely hangulatos évzáróval búcsúztatta el a 2016-os idényt. Az eseményen Kovács Tamás, az MKKSZ szakmai koordinátora, Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a kilencszeres világbajnok Wichmann Tamás is megjelent, utóbbi gitározott is az egybegyűlteknek. Az egyesület tavaly eredményes évet zárt, tavaly átadott konténerbázisuknak köszönhetően megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a fiatalok számára, akik közül a már korábban is a kölyökválogatottba tartozó két női versenyző mellé egy fiú is bekerült. A klub a bajnoki pontversenyben a középmezőnyben végzett, a 39. helyet szerezte meg.

Törökbálinton is újabb nagy lépéseket tettek 2016-ban. Az egyesület úgy lett a 42. a pontversenyben, hogy csak kenusokkal foglalkoznak. Jelenleg ötven fő körüli létszámmal működik a klub, amely két kölyök válogatott versenyzővel büszkélkedhet, öt országos bajnoka és hét dobogósa is lett az egyesületnek, akiket a MOB 2016-os évkönyvével jutalmaztak. Az eseményen Kovács Tamás, az MKKSZ szakmai koordinátora mellett jelen volt Géczy Krisztián, Törökbálint alpolgármestere is, aki biztosította a vezetőséget arról, hogy a jövőben is támogatják a klub működését.

Az évzárón szó esett arról a saját fejlesztésű szoftverről is, amelynek segítségével a versenyzők a belépés után online tudják nyomon követni a részvételüket az edzéseken, az időre menéseik eredményeit, a rangsorokat, a rekordokat és írhatnak edzésnaplót is, amelyre folyamatos visszajelzéseket kaphatnak.

Az évzárón a kiskenusokkal együtt ünnepelt a Kenusiskola sárkányhajó csapata, a Tüzesvíz is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók