„Most a saját fejlődésünkre kell koncentrálni”

Pruzsina István edző irányításával négy parakenusunk, Rozbora András, Suba Róbert, Juhász Tamás és Bencze János is Sevillában edzőtáborozik. A világbajnokságra készülő parások ki is használják a melegvizes tábor adta lehetőségeket.

„Azt hiszem, az első szó a köszöneté. Köszönjük a szövetségnek, hogy az idei első vízre szállásunkat és a világbajnokságra való felkészülésünket egy melegvízi táborban tehetjük meg. Ez nagyon sokat jelent számunkra” – mondta parakenus világbajnokunk, Rozbora András, aki Suba Róbert, Juhász Tamás és Bencze János társaságában a sevillai nemzetközi táborban készül.

„Amikor megérkeztünk, kicsit megijedtünk hogyan is fogunk edzeni, mert fújt a szél és hideg volt, de pár nap alatt az időjárás kedvezőre fordult, és mostanra már húsz-huszonnégy fokban edzhetünk – magyarázta Rozbora András. – Az első két hétben az új hajók beállításán ügyködtünk, igyekeztünk minél hamarabb megszokni őket, de mostanra már száz százalékban az evezésre koncentrálhatunk. Sőt, bedobtuk magunkat a mélyvízbe, mert már nem csak evezünk, ettől a héttől kondizunk is a csapattal. De Pruzsina István optimálisan osztja be az edzéseket, így jut idő a regenerálódásra és a kikapcsolódásra is.”

A parakenusoknál a tavalyi esztendő a kategorizációról szólt, Rozbora Andrást levélben értesítette arról a nemzetközi szövetség, hogy véglegesítette a szintjét, maradhat a TA kategóriában. Több versenyzőre, így Juhász Tamásra és Bencze Jánosra vár még egy kör.

„Bár a kategorizáció még nem zárult le mindenhol, a mezőnyt valójában jól ismerjük, hiszen több éve versenyzünk már együtt – mondta Rozbora András. – Tudjuk, hogy kik érhetnek el jó eredményt vagy kik azok a versenyzők, akik meglepetést okozhatnak, de most nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a saját fejlődésünkre kell koncentrálnunk. Én személy szerint azt várom magamtól, hogy legalább két másodperccel jobb legyek, mint tavaly, hiszen az elmúlt szezon versenyei alapján ennyi minimum szükséges. Persze, azt nem tudhatom, hogy a többiek mennyit lépnek majd előre. A tavalyi betegségem és egyéb problémáim miatt sajnos a téli felkészülés nagy részét nem tudtam elvégezni, így az elmúlt szezonban nem a várt eredményt kaptuk. De idén semmilyen nehézség nem gördült elénk, így bizakodóan állunk a világbajnokság elé.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók