Mindkét páros döntős

Kammerer Zoltán és Szalai Tamás a második, Noé Zsombor és Vass Péter párosa a negyedik idővel jutott be a duisburgi világkupaverseny szombati fináléjába K-2 1000 méteren. A második világbajnoki válogatónak számító viadalon kiélezett csata várható a két magyar egység között a milánói vb-indulás jogáért.

Az első tényt már a pénteki elő- és középfutamok után leszögezhetjük a duisburgi világkupaversenyen: férfi K-2 1000 méteren két roppant erős párosa van a magyar csapatnak. Az egy héttel ezelőtti szolnoki első válogatóversenyen még a meglepetés erejével hatott, hogy az újonnan alakult Kammerer Zoltán, Szalai Tamás páros mögött két fiatal, Noé Zsombor és Vass Péter futott be a második válogatót érő második helyen a célba. Mostanra már nincs mit csodálkozni: a dunafürediek fiataljai magabiztosan „közlekednek” a felnőtt nemzetközi mezőnyben is, hiszen a negyedik középfutamot megnyerve a negyedik idővel (3:13.533) jutottak be a szombati fináléba. Amelyben ott lesz Kammerer Zoltán és Szalai Tamás kettőse is. Fábiánné Rozsnyói Katalain versenyzői a montemor-o-velhói világkupaversenyen győztes ausztrál Ken Wallace, Lachlan Tame duó előtt összességében a második legjobb idővel (3:12.361) kvalifikáltak a szombati összecsapásra.

„Jó, hogy a szolnoki első válogató után, most a nemzetközi mezőnyben is meg tudjuk nézni milyen erőt képvisel ez a két páros. Egyelőre úgy tűnik, mindkét duó nagyon jó formában van. Noé Zsomboréknak ez az első felnőtt nemzetközi versenyük, de újoncként egyáltalán nem elveszettek, nagyon szépen versenyeztek és Kammerer Zoliék is kimagaslóan teljesítettek. Mindkét párosnak jól felépített a pályája, erős a hajrája, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a szombati finálé” – értékelte a látottakat Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

A pénteki selejtezőkből csak két férfi párosunk, valamint a kenus Balla Virág tudott bejutni a szombati döntőkbe. Ez azt jelenti, hogy nem sikerült túl jól a sérüléséből felépült Douchev-Janics Natasa visszatérése. Háromszoros olimpiai bajnokunk a K-1 500 méteren középfutamában az ötödik helyen zárt, ezzel B-döntős lett, míg K-1 200 méteren előfutama negyedik helyezettjeként lépett tovább a szombati középfutamba, amelyben a férfiak mezőnyében Dudás Miklóssal is találkozhatunk. C-1 1000 méteren a B-döntőben áll rajthoz Khaut Kristóf, míg Lantos Ádám (C-1 200 m), és a Karakas Máté, Orlik Ádám (K-2 200 m) duó elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók