Minden szinten siker

Egyhangúan fogadta el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége a 2014-es szezonra vonatkozó szakmai beszámolókat. A testület csütörtökön meghozott határozatában egyben köszönetet mondott minden edzőknek és nevelőedzőnek, akik hozzájárultak a sportág idei páratlan sikereihez, valamint külön kiemelte az egyre szélesedő klubhálózat áldozatos munkáját is.

Toronymagasan nyert az éremtáblázaton a gyorsasági válogatott az év két legjelentősebb világversenyén, a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon, valamint a moszkvai felnőtt világbajnokságon is, ennek megfelelően az MKKSZ elnöksége tegnap egyértelműen pozitívan értékelte a 2014-es szezont.

A testület megtárgyalta és egyhangúan elfogadta a szakmai munkáért felelős vezetők beszámolóit, amelyek részletesen elemezték a felkészülést és a 2014-es szezonban elért eredményeket. A jövő heti maraton világbajnokság várható sikereitől függetlenül az elnökség már most arra a megállapításra jutott, hogy a sportág a teljes vertikumára kiterjedően eredményes volt.

Az elnökség egységes álláspontja, hogy a kajak-kenu sikereink titka éppen a hétvégén lezajlott Olimpiai Reménységek Versenyének eredményeiben van. A viadalra összesen 23 klub delegálta versenyzőit, a Pöstyénbe vízre szálló magyar csapat pedig tömegesen szállította a szenzációs eredményeket. 73 érmet és rengeteg értékes helyezést is szereztek a mieink, a testület szerint a sportolók sikere mögött az edzők és a szülők munkája, illetve áldozatkészsége áll.

A szezon végén kijelenthető, hogy a kajak-kenu kiemelkedő eredményességére 2014-ben is lehetett számítani. A legfiatalabbak nemzetközi sikereit látva ez a következő 10 évben is biztosítottnak tűnik.

Az elnökség megállapította azt is, hogy jelentős az előrelépés a paralimpiai programban szerepelő parakenuban is. A szakág Rozbora Andrásnak és Suba Róbertnek köszönhetően világbajnoki arany- és bronzérmet szerzett Moszkvában, de rajtuk kívül még számos versenyző ért el értékes, pontszerző helyezéseket a világversenyeken.

Az elnökség határozatában kifejezte elismerését az MKKSZ szakmai stábjának, és felkérte Csabai Edvin szakmai igazgatót, valamint a vezetőedzőket, hogy készítsék el a következő szezonra vonatkozó felkészülési programokat, melyeknek elfogadásáról a testület néhány héten belül dönthet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók