Mikéék célja: vb-érem olimpiai számban

A világbajnoki dobogóra vágyik az idén a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenupáros 1000 méteren, ezért hajlandóak az 500 métert is feláldozni.

A kettős tavaly nem zárt jó évet, 500 méteren az ötödik, az olimpiai számban, 1000 méteren pedig csak kilencedik lett a világbajnokságon, a sikertelen szezon ellenére úgy döntöttek, hogy az idén is együtt versenyeznek.

„Nemcsak világbajnoki résztvevő, hanem érmes szeretnék lenni az olimpiai számban. Ezért lehet hogy az 500 métert hanyagolni fogjuk és csak az 1000-re készülünk” – mondta a Dél-Afrikában edzőtáborozó Mike Róbert.

Párjával 3-400 kilométert eveznek a 25-30 fokos szélcsendes, ideális körülmények között. „Ez a legoptimálisabb idő, főleg úgy, hogy otthon havazik” – vette át a szót Korisánszky Dávid.

Galéria a dél-afrikai edzőtáborból:

 

Mike Robiék is Dél-Afrikában gyűjtik a kilométereket. #kajakkenusport #canoehungary

Magyar Kajak-Kenu Szövetség (@kajakkenusport) által megosztott bejegyzés,


Párosban tavaly a Vasbányai Henrik, Kiss Tamás duó volt a legnagyobb ellenfelük itthon, de Kiss Tamás az idén csak az egyesre koncentrál, és Kozák Danutával készül a minél jobb egyes szereplés reményében (részletek itt), így könnyebb dolguk lehet Mikééknek.

„Fogalmam sincs, hogy kik lehetnek az ellenfeleink, nem is érdekel. Ha az ellenfelekkel foglalkoznék, akkor magammal nem, az pedig nagy hiba lenne” – mondta Mike Róbert.

Dél-Afrikába nem vittek páros hajót, március közepén, már magyar vizeken fognak először összetérdelni.

Tudósítás a helyszínről:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók