Mészáros Márton nyert Bécsben

Maraton

Közel 300 induló állt rajthoz szombaton a bécsi maratoni versenyen. A jelentős magyar részvétel alapján inkább hazai, mint nemzetközi megmérettetés volt ez a mieink számára. A férfi kajakosoknál Mészáros Márton legyőzte Boros Adriánt, a nőknél Horváth Noémi a kenusoknál Nagy Gergely Balázs nyert.

Kirajzottak Bécsbe a magyar versenyzők ezen a hétvégén, sokan álltak rajthoz a mieink közül az osztrák fővárosban megrendezett hagyományos maratoni versenyen. A férfi kajakosoknál érdekes eredmény született: az építőkös Mészáros Márton legyőzte Boros Adriánt, aki az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is szerepelt, a harmadik helyen pedig a riói olimpiát is megjárt, Európa-bajnoki bronzérmes Kopasz Bálint zárt.

“A verseny hat körös volt öt futással, körülbelül huszonöt kilométert teljesítettünk – mondta Mészáros Márton. – Úgy érzem, ez a verseny jó gyakorlási lehetőség volt az országos bajnokság előtt, élesben ki tudtuk próbálni hogy jó úton haladunk a maratoni felkészülésben. Amit már a télen elkezdtünk az edzőnkkel, Szilárdi Katalinnal, aki egy jó kemény, nagy mennyiségű alapozási munkát vezényelt le nekünk. Az utóbbi két hétben pedig Tolnán, Barina Jóska bácsi vezetésével egy speciális maratoni felkészülésből álló táborozáson vettünk részt. Vért izzadva készültünk páros társammal, Gere Bálinttal és Boros Adriánnal, akitől sokat tanulhattunk a maratonról.”

A hölgyek versenyében Horváth Noémi volt a leggyorsabb, második Váczai Enikő, a harmadik az osztrák Yvonne Schurring lett. A kenusoknál pedig Nagy Gergely Balázs győzött, a második helyre pedig Laczó Dániel érkezett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók