Megtelt a Népsziget

Az első igazán nagyszabású tömegrendezvénnyel tegnap visszavonhatatlanul elrajtolt az idei versenyszezon. Az A-Híd Építő Kupán a várakozásoknak megfelelően több mint ezren vágtak neki a tradicionális öbölkörnek.

Szombaton ismét megtelt a Népsziget, a KSI SE vízitelepére az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, a legkisebb „törpe” korosztálytól kezdve egészen a mastersig, hogy a sportág budapesti bölcsőjében, az Újpesti-öbölben, a hagyományos öbölkörön mérjék össze erejüket. Az évtizedek óta felkészülési tesztként és igazodási pontként használt körülbelül 2500 méteren több mint ezer kajakos és kenus állt rajthoz és az eseményre rengeteg szurkoló is kilátogatott.

„Köszönhetően a sportág elmúlt években tapasztalt fejlődésének, kezdjük kinőni a helyszínt, ezt többen megállapították a tegnapi verseny alatt – mondja Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára. – Fantasztikus látni, hogy a szervezők milyen hatékonyan ápolják az öbölkör tradícióját, ami a budapesti kajakosoknak és kenusoknak valóban egy igazodási pont hosszú-hosszú évtizedek óta. Köszönet illeti az Építők és a KSI vezetőit és edzőit, akik már húszadszorra szervezték meg a versenyt és nem utolsó sorban az A-Híd Zrt.-t is, a cég ugyanis nem csak a szövetség támogatója hosszú évek óta, hanem ennek a versenynek a lebonyolítását is segíti.”

Az A-Híd Építő Kupán rajthoz álló gyerekek nagy örömére a versenyre kilátogattak és díjakat adtak át a közelmúlt- és a jelen legnagyobb bajnokai, köztük Dónusz Éva, Szabó Szilvia, Csay Renáta, Vad Ninetta és Dombi Rudolf is.

„A verseny sikere annak is köszönhető, hogy jó időpontban rendezzük – mondja Szilárdi Katalin, az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club vezetőedzője. – Az alapozás végén minden kolléga kíváncsi arra, hogy milyen állapotban vannak a tanítványai, ennek felmérésére pedig ideális az öbölkör bajnokság. Ráadásul az időjárás is mindig kegyes hozzánk, szerencsére ez idén is így volt.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók