Mégse

Megtalálta a helyes utat Szabó Gabi

A háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella több edzőváltáson esett át az elmúlt időszakban, a nyarat pihenéssel és feltöltődéssel töltötte, mostanra azonban megtalálta azt a közeget, ahol remélhetőleg újra a régi lehet.

Hír

A 31 éves kajakos gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta tavaly, majd októberben kezdett el edzeni új edzőjével, Hadvina Gergellyel, akinek csoportjában van Bodonyi Dóra, Gál Péter és Sarudi Pál is. Utóbbi versenyző nem utazott ki velük Portugáliába, a többiek azonban március 24-től április 14-ig Portugáliában edzőtáboroznak.

„Az előző évem az útkeresés éve volt, úgy érzem, megtaláltam a helyes utat – kezdte Szabó Gabriella. – Nagyon örülök, hogy ebbe a csoportba kerültem, fizikálisan korábban sem volt problémám, mentálisan voltak gondok, de Hadvina Gergely csoportjában erről már szó sincs.

Megérte a féléves keresgélés, Tokióig már szeretnék itt maradni.”

A nyáron négy hónap szünetet rendelt el magának, ezalatt próbált feltöltődni úgy, hogy a kajakozást félretette. Nem volt nehéz viszont felvennie a ritmust a többiekkel, hiszen mozogni így is szinte minden nap eljárt.

„Nem hagytam el magam. Reggel 6-ra már mentem az uszodába úszni vagy a Hármashatár-hegyre futni, tehát az állóképességemet igyekeztem megtartani, csak a kondit és a kajakozást hagytam el. Ezért kicsit gyengébben kezdtem az őszt, de szerencsére az izom gyorsan visszajött, a téli felkészülés nagyon jól sikerült, vártam már, hogy vízen legyünk, és evezzünk.”

Hogy mivel próbált a nyáron feltöltődni? „Egyszer voltam Toscanában, de ezt leszámítva az utazgatás elmaradt, amit nem is bánok, mivel egyébként is sokat vagyunk külföldön, jó volt rendszeresen a saját ágyamban ébredni. Az élet apró örömei… Próbáltam minél többet lenni a családommal és a barátaimmal, tudtam végre főzőcskézni, amire előtte nem igazán volt időm.”

Christmas is coming 🥧🎄 #hajnalisütés #mégötfélelesz #deazserbóakedvenc

Gabi Szabó (@gabi.szabo) által megosztott bejegyzés,

Szabó Gabriella feltöltődve vág tehát neki a szezonnak, céljai pedig nem változtak a korábbi évekhez képest. „Ugyanúgy a páros és a négyes vonz, ezekben szeretnék kijutni a világversenyekre. Ehhez egyesben kell olyan színvonalat nyújtanom, hogy minél többen érdemes találjanak a páros és négyes hajókra. Első lépésben a páros a célom.”

Megkérdőjelezhetetlen magyar arany a vébén!

A SUP Race Hungary Team fantasztikus teljesítménnyel nyerte meg az ausztriai Fuschlsee-ben rendezett SUP Dragon világbajnokságot.

Hír

Három földrészről, 17 országból 34 csapat nevezett a vébére, amelyet először tavaly Barbadoson rendeztek meg.

A 12 fok és az eső ellenére remek hangulatban zajlott az idei verseny is, amelyen három magyar csapat vett részt. Közülük az ifjúsági olimpiára készülő Pálla Balázs, a többszörös maratoni kenus világbajnok, a sárkányhajó-világbajnokságról aranyéremmel hazatért Kövér Márton, valamint Hubik Attila és Nagy Szabolcs alkotta SUP Race Hungary a versenyzők kenus múltjának is köszönhetően kiemelkedett a mezőnyből, és hétből hét futamot megnyerve magabiztosan győzött.

A vb-címvédő barbadosi csapat lett a második, míg a bronzérmet az ugyancsak magyar Wog Boys (Lévai Ferenc, Lentulai György, Németh Balázs, Szekszárdi Ferenc) szerezte meg.

Gratulálunk a fantasztikus magyar szerepléshez!

16 számban 8 magyar aranyérem a minivébén

Minden második számban magyar győzelem született a Poznanban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén szombaton, amikor az 500-as futamokat rendezték meg.

Hír

A második nap során 16 döntőre került sor, ezeken nyolc arany-, öt ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok.

Lány kajakosainkra most sem lehetett panasz, hiszen egyesben a 2002-es korosztályban Zupkó Vanda győzött, itt Vásárhelyi-Nagy Anna kilencedik lett, a 2003-asoknál kettős magyar siker született: Máró Anna nyert Ujfalvi Laura előtt, míg a 2001-esek között Szellák Szabina másodikként, Mányi Zsófia pedig harmadikként zárt.

Párosban a 2002/2003-as korosztályban a Rugás, Kőhalmi egység aranyérmes, itt a Fülöp, Kulcsár duó a negyedik helyen ért célba, a 2001-eseknél pedig a Lődi, Zupkó hajó ezüstérmet nyert, a Pazár, Kovács kettős ötödik lett. A Szellák, Kőhalmi, Csikós, Mányi négyes arany-, míg a Csizmazia, Rugási, Lődi, Máró kvartett bronzérmet szerzett.

Férfi kajakosaink is remekül szerepeltek 500 méteren, egyesben Kövesdi Patrik (2003) arany-, Opavszky Márk (2001) pedig ezüstérmes, a 2002-eseknél Keresztes Kristóf Domonkos a negyedik, Tamási Zsombor a hatodik helyen ért célba. Az Őry, Erdélyi, Redl, Vajda kajak négyes ezüstérmes, ugyanitt az Opavszky, Szendy, Majoros, Nyerges hajó hetedik lett.

Kenusaink is kitettek magukért, a lányoknál egyesben a 2003-asoknál Opavszky Réka arany-, Gönczöl Laura bronzérmet nyert, Horányi Dóra (2002) ötödik, Csorba Zsófia (2001) nyolcadik. Párosban a Gönczöl, Opavszky egység győzött, a Kuti, Horányi kettős ötödik a 2002/2003-as korosztályban, míg a 2001-eseknél a Csorba, Molnár duó a negyedik, a Seres, Uracs páros a nyolcadik.

Szép versenyzéssel a Hodován, Kollár, Horváth, Besenyei fiú kenu négyes is aranyérmet nyert.

Két nap után egészen elképesztő fölénnyel vezetjük az éremtáblát a megszerzett 15 arany-, 12 ezüst- és öt bronzéremmel.

Vasárnap a 200 méteres versenyekkel zárul a serdülők mini-világbajnoksága.