Megnyugtató rajt Plovdivban

Eb

Megnyugtató pályákkal rukkolt elő csapatunk a plovdivi Európa-bajnokság első napján. A péntek délelőtti programból a gyomorrontással küzdő Vasbányai Henrik kivételével mindenki egyenes ágon jutott a döntőbe.

Bodonyi Dóra K-1 1000 méteren az első magyar indulója volt az Európa-bajnokságnak, a szolnoki kajakos nem bízta a véletlenre, futamát megnyerve a legjobb idővel került be a szombati döntőbe.

„Enyém lett a legjobb idő, de nagyon első pályás volt ez a futam. Leégett a tüdőm, el is kötöttem a végére és engem zavar egy kicsit, hogy lötyögős a víz – mondta Bodonyi Dóra, aki bízik benne, hogy a döntőben tud még gyorsabban is kajakozni. – A legjobb idő megnyugtató, de a döntő új nap, új kihívás, mindenki másképpen áll hozzá.”

Vasbányai Henrik C-1 1000 méteren futamában a negyedik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy délután a középfutamban még bizonyítania kell. Ami nehéz feladat lehet számára, hiszen Henrik gyomorrontással küzd. Edzője, Oláh Tamás elmondta, hogy csütörtökön nem is tudott edzeni, de bíznak benne, hogy ettől függetlenül sikerül a döntőbe verekednie magát.

A folytatásban K-1 1000 méteren Kopasz Bálint futamgyőzelemmel, összességében a negyedik legjobb idővel jutott be a fináléba, és férfi K-4 500 méteres csapathajónk, Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán is tökéletes produkcióval, futamgyőztesként abszolválhatta az első felvonást.

„Jó érzés volt belülről megélni, hogy jól megy a hajó. Nem csak nekünk, az edzőinkek is tetszett ez a pálya. A cél az volt, hogy kihagyjuk a középfutamot és holnap teljes erőbedobással tudjunk odaállni a döntő rajtjához. Megnyugtató, mert mindannyian úgy érezzük, hogy még több is van ebben az egységben” – mondta Mozgi Milán.

A Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta női négyes a legjobb idővel jutott döntőbe, és bár a lányok elégedettek voltak, délután még csiszolnak egy kicsit a hajón.

“Összejött a döntő és jó időt is mentünk, de a lötyögős víz miatt délután még szükséges egy kis technikai csiszolás, állítanunk kell az üléseken” – mondta Lucz Dóra, aki bízik benne, hogy a döntőre minden összeáll.

A Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenupáros lépésről-lépésre haladt és úgy tűnik, “összeállt” az idény egyik nagy versenyére, hiszen Oláh Tamás tanítványai futamgyőzelemmel és a harmadik legjobb idővel kvalifikáltak a döntőbe. Férfi K-2 1000 méteren Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert futamában a második helyet szerezte meg, de Mike Robiékhoz hasonlóan összességében ők is a harmadik legjobb időt érték el.

„Nekünk kiválóak a plovdivi körülmények, szuper pályát tudtunk jönni. A döntőben is elégedettek lennénk egy ilyen teljesítménnyel” – értékelt Hufnágel Tibor.

Folytatás magyar idő szerint 12 órakor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók