Meglepetéssel rajtolt a maraton-ob

A férfi kajakosok egyesében meglepetésre Mészáros Márton legyőzte Boros Adriánt a Győrben zajló maraton országos bajnokság nyitónapján.

A 30 kilométeres finálé végén csupán egy másodperc döntött a két versenyző között. „Sokáig négyen mentek az élen, de az utolsó futószakaszhoz már csak hárman érkeztek: Mészáros Márton, Boros Adrián és Aranyosi Gábor – kezdte a beszámolót Weisz Róbert szövetségi kapitány. – A célegyenesbe együtt fordultak be, ketten meg tudtak lépni, az utolsó 150 méteren indított egy nagy hajrát Marci, Adrián tudott vele menni, de amit a hajrá indításakor megszerzett fél métert, azt a végéig meg tudta tartani az éllovas.

Egy nagyon színvonalas verseny volt.”

A bronzérmet Aranyosi nyakába akasztották.

Nem volt alacsonyabb a nívó a női kajak egyesek 26 kilométeres döntőjében sem, ahol az első három helyezett nagyon gyorsan ellépett a mezőnytől. Czéllai-Vörös Zsófia, Kiszli Vanda és Csay Renáta hajójában megszámlálhatatlan világbajnoki cím pihent, ez meg is látszott a versenyen.

„Az utolsó futószakaszig ők együtt mentek, ekkor a vízreszállásnál egy hosszú, 500 méteres hajrát indított Zsófi, az itt kialakult néhány méteres különbség pedig a célig megmaradt” – kommentálta Weisz Róbert a Czéllai-Vörös, Kiszli, Csay sorrendet.

Czéllai-Vörös Zsófia boldogan adott interjút a győzelem után

A kenu egyeseknél két, a kajakosokéhoz képest sima győzelem született. A férfiaknál a táv feléig együtt ment Laczó Dániel és Nagy Gergely Balázs, a negyedik futásnál szakította le Laczó ellenfelét, és ért be elsőként a célba, a harmadik itt Török Aurél lett.

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy a tavalyi vb-dobogós Dóczé Ádám, valamint Kövér Márton nem indult el egyesben, ők szombaton párosban állnak majd rajthoz, de Laczó és Nagy Gergely is elindul párosban is.

Laczó Dániel magabiztosan nyert

A női kenusoknál nagyon gyorsan szétszóródott a mezőny, az ifjúsági korú Horányi Dóra több mint két és fél perc előnnyel nyert Bonyai Regina előtt, míg a harmadik Sztolyka Rita lett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók