Mégse

Megkezdődött a szlalom-vb Pauban

Ma megkezdődött a franciaországi Pauban a szlalom világbajnokság, amelyen három magyar versenyző, férfi kajakban Potocny Marcell és Rácz Koppány, míg a hölgyeknél Seprényi Sára mutatkozik be. Versenyzőink ma egy csapatversennyel hangoltak az egyéni számokra.

Szlalom
Hír

Rácz Koppány és Seprényi Sára már egy ideje a franciaországi Pauban tartózkodik, fiatal szlalomversenyzőink a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) talent programjában vettek részt a világbajnoki rajt előtt. A Szlovéniában élő és készülő Rácz Koppány hasznosnak ítélte a táborban eltöltött napokat, s bízik benne, hogy világbajnoki szereplésén is meglátszik majd a sok edzés.

“Jól sikerült a tábor, rengeteget tanultam, hiszen minden nap tudtunk a paui pályán edzeni, ami a kedvencem. Szeretem benne a változatosságát és azt, hogy jól érzem rajta a vizet – mesélte a fiatal szlalomkajakos, aki kedden Potocny Marcel és Seprényi Sára társaságában már rajthoz is állt a világbajnokság csapagtversenyében. – Sajnos a verseny nem sikerült annyira jól, a végén elúsztunk és ezért diszkvalifikálták a csapatunkat, de azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom: ez a verseny jó bemelegítés volt a szerdán kezdődő egyéni számokra.”

 

Megvan a vb-re és Eb-re utazó keret

A hétvégi szolnoki válogatót követően Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány előterjesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta a magyar válogatott keret névsorát a soron következő korosztályos világversenyekre.

Hír

Az első ilyen világversenyt, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot az olaszországi Auronzóban rendezik.

A magyar válogatott kerete az Eb-re:

Az év fő versenye, a világbajnokság július 26. és 29. között lesz Plovdivban. Az Eb-n még nem, de itt már elindul Takács Tamara is. A még mindig csak 21 éves kajakos, aki már a felnőttek között is világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, 500 és 1000 egyesben áll rajthoz Bulgáriában.

A magyar válogatott kerete a vb-re:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége részéről elfogadásra került a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági maratoni Európa-bajnokságra utazó magyar keret is.

A maraton Eb-re utazó csapat:

 

„Hazánk bevon bennünket saját bűvkörébe”

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a múlt heti megnyitóünnepségen úgy fogalmazott, hogy a Tokaji Vízitúra Központ és egyben a felső-tiszai vízitúra útvonal átadása valójában a hazaszeretetről szól…

vízitúra Központ - átadóünnepség
Hír

„Olyan programnak az első fázisát zárjuk le és nyitunk kaput a program következő részei irányába, amelyek természetes módon teszik megélhetővé, elérhetővé a hazaszeretetet és azokat az embereket is behozzák a nemzeti közösségbe, akik sosem gondoltak arra, hogy ők egy nemzeti közösséghez tartoznak. És ez nagy dolog. Ezt hívjuk mindennapi hazaszeretetnek és szerintem az, ami történik velünk, az az, hogy hazánk bevon most bennünket a saját bűvkörébe.”